שיקום הנדסי מורכב של כביש 348 בטבריה
משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, באמצעות חברת נתיבי ישראל, מקדם פרויקט שיקום הנדסי רחב היקף במקטע כביש 348 בטבריה. המהלך החיוני נועד לתת מענה לנזקי מזג אוויר ותנודות קרקע שפגעו בבסיס הכביש ויצרו סיכון בטיחותי ממשי למשתמשי הדרך. פגעי הטבע גרמו תזוזות בתוואי הדרך, מה שחייב את סגירתו של אחד מנתיבי הנסיעה לפני מספר חודשים. הפרויקט הנוכחי נועד לשקמו ולהחזירו לתפקוד מלא.
במסגרת העבודות, שיבוצעו בלב תוואי הררי מאתגר המושפע משינויי הקרקע, יתבצעו חפירות עומק נרחבות וחלוקה הנדסית של המקטע לשני מפלסים נפרדים. הפרויקט כולל הקמת קירות תומכים מסיביים וביצוע עבודות כלונסאות מורכבות שנועדו לייצב את תשתית הכביש ולמנוע הישנות של נזקי טבע בעתיד. המטרה המרכזית היא שיקום יסודי של הכביש כך שיוכל לשאת בעומסים התחבורתיים הכבדים עשרות שנים קדימה, תוך שדרוג ממשי של רמת הבטיחות.
שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, תא"ל (במיל') מירי רגב: "שיקום כביש 348 הוא בראש ובראשונה מחויבות שלנו לבטיחות תושבי טבריה, במיוחד לאחר הנזקים שנגרמו לתוואי עקב פגעי מזג האוויר. מדובר באתגר הנדסי יוצא דופן, ואנו משקיעים את מיטב המשאבים כדי לייצב את הכביש ולהבטיח נסיעה בטוחה. אנחנו לא מתפשרים על בטיחות הנוסעים ומטפלים בתשתיות שנפגעו כדי להבטיח ביטחון תחבורתי."
מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משה בן זקן: "אנו פועלים לתיקון מהיר ויסודי של נזקי הטבע שפגעו בצירי התנועה בטבריה. פרויקט השיקום ההנדסי בכביש 348 הוא מהלך הכרחי שמעניק מענה ארוך טווח לכשלי הקרקע שנוצרו. ההשקעה מבטאת את האחריות המקצועית של המשרד להחזיר את הרצף התחבורתי במלואו, תוך יישום פתרונות שימנעו פגיעה חוזרת בתוואי הדרך בעקבות פגעי מזג אוויר עתידיים."
מנכ"ל חברת נתיבי ישראל, ניסים פרץ: "מדובר בפרויקט תשתיתי מורכב והכרחי שמטפל בתזוזת הכביש ובפגיעה בתוואי הנסיעה. משרד התחבורה וחברת נתיבי ישראל פועלים לשיקום המקטע ולהחזרת רמת הבטיחות הנדרשת, תוך יישום פתרונות הנדסיים מתקדמים שיבטיחו שימוש בטוח ורציף בכביש לאורך זמן."
אילוסטרציה
