ISAE ודאסו סיסטמס מאיצות טרנספורמציה דיגיטלית בתעופה
דאסו סיסטמס וקבוצת ISAE, המאגדת שישה מוסדות השכלה מובילים בתחום הנדסת התעופה בצרפת, הודיעו על שיתוף פעולה בפיתוח מיומנויות בקרב סטודנטים בפרקטיקות הדיגיטליות העדכניות ביותר בשימוש תעשיית התעופה והחלל. ISAE Group תטמיע את פלטפורמת DEXPERIENCE3 של דאסו סיסטמס בתוכניות הלימודים שלה ל-7,000 תלמידים.
הסכם שיתוף הפעולה נחתם בין החברות במהלך הסלון האווירי בפריז על ידי אוליבייה לסברה, נשיא קבוצת ISAE, ופלורנס ורזלן, סגנית נשיא לתעשייה, שווק וחדשנות בת-קיימה בדאסו סיסטמס. שיתוף הפעולה מעניק לסטודנטים כלים להתמודד עם האתגרים וההזדמנויות בטרנספורמציה שעוברת התעשייה, ובכך מחבר בין תוכניות הלימודים הגבוהים לבין האקוסיסטם המעשי של התעשייה.
תעשיית התעופה, שעברה פריצות דרך טכנולוגיות לפי הדרישות המחמירות ביותר, עוברת שינוי עמוק: דקרבוניזציה של התחבורה האווירית, הצורך הגובר בניטור כדור הארץ, בהגנה, ביטחון ותקשורת, ופיתוח מוגבר בתחומים מל"טים וחלל. בתגובה לאתגרים והזדמנויות אלה, האקוסיסטם של תעשיית התעופה כולו נדרש לעבור טרנספורמציה דיגיטלית כדי לשפר את הגמישות והיעילות של תהליכי החדשנות ושיתוף הפעולה שלו.
בעקבות שינוי זה, על מוסדות ההשכלה הגבוהה לסייע לתלמידיהם לרכוש מיומנויות הקשורות לפרקטיקות החדשות. במסגרת שיתוף הפעולה עם דאסו סיסטמס, קבוצת ISAE תטמיע את פלטפורמת 3DEXPERIENCE והאפליקציות של דאסו סיסטמס בתוכניות ההוראה שלה כדי להשיג את יעדי ההכשרה שקבעו בתי הספר שלה.
פלטפורמת 3DEXPERIENCE והאפליקציות שלה משמשות ליצירת תאומים וירטואליים של מוצרים ולניהול מחזור החיים שלהם. דוגמאות: ניהול פרויקטים, תכנון ממוחשב, ייצור ממוחשב, הנדסת מערכות וחישובים מבניים. טכנולוגיות אימרסיביות (Immersive Technologies), סימולציית נוזלים, מערכות מורכבות, מערכות המשלבות מספר תחומים פיסיקליים (Multi-Physics), תהליכי ייצור וייצוג ותכנון של פסי ייצור ומפעלים בסטנדרט תעשייה 4.0.
קבוצת ISAE
ההסכם יחבר את צוות DEXPERIENCE Edu3 של דאסו סיסטמס ואת בתי הספר של קבוצת ISAE בשיתוף פעולה הדוק בהקניית מיומנויות בכל תוכניות הלימודים, פתיחת תוכניות הסמכה ויכולות חדשניות בלימוד, מחקר ותמיכה לסטארט-אפים של קבוצת ISAE.
"שיתוף הפעולה עם דאסו סיסטמס הוא עדות למחויבות המשותפת לפתח ידע ומיומנויות שיאפשרו טרנספורמציה דיגיטלית של תעשיית התעופה והחלל. על ידי הטמעת שיטות הוראה בתפיסה דיגיטלית, אנו נותנים מענה הולם לציפיות של התלמידים העתידיים שלנו ושל יצרנים בתעשייה", אמר אוליבייה לסברה.
"ISAE ממלאת תפקיד חשוב באקו סיסטם של ההדרכה בצרפת. השותפות שלנו איתם תאפשר לנו ליצור קשר חזק בין סביבת ההדרכה לבין היצרנים בתעשיית התעופה והחלל, תודות לפלטפורמת DEXPERIENCE3", אמרה פלורנס ורזלן. "בכל התעשייה בוחרים להטמיע את פלטפורמת DEXPERIENCE3, שמספקת סביבת למידה חדשנית ודינמית, שמתאימה במיוחד לקנה המידה של רשת בתי ספר, שיוכלו למנף ולשתף סיפורי הצלחה בהוראה."

