בקשה לתביעה ייצוגית נגד קופל גרופ
בקשה לאישור תביעה ייצוגית הוגשה לבית המשפט המחוזי מרכז לוד נגד חברת קופל גרופ (שמה הקודם עד לאחרונה: סטארט שירותי רכב) מחיפה. נטען להטעיה ולהפרה של הוראות חוק חוזה הביטוח, חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (ביטוח) וחוק הגנת הצרכן.
לטענת המבקש, דילן דניאל פיטוסי תושב הרצליה, חברת קופל גרופ, שנוסדה בשנת 1999, מוכרת לציבור פוליסות ביטוח באמצעות כ-1,500 סוכני ביטוח פעילים, ומשווקת ללקוחותיה כתבי שירות ואחריות בתחומים שירותי רכב, תיקון מוצרי חשמל, תפעול פנסיוני וגמל ומיתוג עסקי.
נטען כי החברה, בבעלות מיקי קופל, מתגאה בהיותה אחת החברות המובילות בתחום שירותי הדרך והגרירה, כיסוי לשבר שמשות, רכב חליפי, מראות פנים ועוד, ואינה מסתירה שהיא משווקת רכיבים ביטוחיים תוך שהיא עוברת על החוק אלא להיפך, היא מנופפת בדגל זה באופן גלוי.
לטענת המבקש, קופל גרופ, באמצעות סוכנות הביטוח א.ד.אבי-דן ביטוחים, התקשרה עימו בהסכם למתן שירותי ביטוח לרכבו במסגרת "חבילת כיסוי" כפי שהיא מכנה אותה, הכוללת בין היתר רכיב ביטוח השתתפות עצמית, כיסוי לשבר מראות צד ופנים ועוד.
בדיעבד התחוור לו, כי החברה למעשה אינה רשאית למכור לו ביטוח זה שכן אינה מחזיקה ברישיון כנדרש. לפיכך שילם בעבור שירות ביטוחי שנמכר לו שלא בהתאם לדרישות החוק, שירות הכפוף לרגולציה, וחברת קופל גרופ אינה עונה על התנאים והדרישות שבדין בכל הנוגע לחוזה ביטוח.
החברה, על אף שלא ניתן לה רישיון לכך, משווקת לציבור מספר חבילות וכיסויים ביטוחיים בהיקפים שונים, ובתוך כך משלשלת לכיסה כספים רבים שהיא אינה זכאית להם. כל זאת על אף שהיא אינה מכנה את השירות כביטוח.
לדברי המבקש, החברה מתקשרת דרך קבע עם לקוחותיה בעסקאות מסוג זה, תוך שהיא מבקשת לעקוף את מנגנוני הפיקוח הקבועים בדין, לרבות בחוק הפיקוח ולפסוח באופן בלתי חוקי עליהם ועל הצורך ברישיון לפעולתה מאת הממונה על הביטוח, כקבוע בחוק.
החברה מתעלמת מהאיסור של המחוקק לבצע עסקת ביטוח ללא אישור הממונה על הביטוח, טוען המבקש, ומביאה בכך לביצוע עסקאות פסולות ובלתי חוקיות תוך הטעיה. כמו כן החברה מתיימרת לכסות בעלה תאנה את השירות שהיא מוכרת במסגרת עסקה בלתי חוקית, ולהעלים את העובדה הברורה, כי הלכה למעשה היא מוכרת מוצר ביטוחי בלי שניתן לה אישור הרגולטור לכך.