תביעה ייצוגית: החזר בחסר של אגרת רישיון רכב
בקשה לאישור תביעה ייצוגית הוגשה לבית המשפט המחוזי בת"א נגד משרד התחבורה בטענה להחזר בחסר של אגרת רישיון רכב בעבור תקופה שבה היה הרישיון בהפקדת סוחר. המבקשת, גלית סקוברוניק מקיבוץ שריד מציינת, כי רכבה הועבר לבעלות סוחר רכב, וממועד זה היה רישיון הרכב בהפקדת סוחר. ואולם משרד התחבורה שגה בחישוב סכום ההחזר היחסי של אגרת הרישוי לרכב. לטענתה במקום החזר בסך 130 ₪, זוכה חשבונה ב-122 ₪, דהיינו הפרש של שמונה ש"ח בחסר.
לטענת המבקשת, משרד התחבורה פועל שלא כדין באופן זהה כלפי כל חברי הקבוצה המיוצגת, עת הוא מבצע חישוב שגוי של החזר החלק היחסי של אגרת רישיון הרכב בגין הפקדת סוחר בחסר. בכך הוא גובה אגרת רישיון רכב שלא כדין. משכך זכאים כל חברי הקבוצה המיוצגת, שרכביהם היו בהפקדת סוחר יותר מחודש ימים, להשבה של הגבייה ביתר\החזר בחסר.
בבקשה מצוין, כי בהתאם לדו"ח הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, כ-254,400 כלי רכב מנועיים בישראל בשנת 2021 נגרעו ממצבת כלי הרכב, בין היתר בשל הפקדות סוחר. כמו כן בפסק דין מחודש נובמבר 2021 צוין, כי בהתאם לדו"ח הבודק של משרד התחבורה, ההפרשים שניתנו לבעלי הרכבים בחסר בקשר עם הפקדות סוחר הם יותר מ-30 מיליון ש"ח.
המבקשת מציינת, כי רק לאחר קבלת כל הנתונים הרלוונטיים ממשרד התחבורה, היא תוכל להעריך במדויק את ההחזר בחסר שמבצע משרד התחבורה.