מגהמה - ציי רכב
כתבות
מגה משפט
כללי
לעמוד קודם

תביעה ייצוגית נגד אפליקציית גט

16/07/2025
זמן קריאה: 1.5 דק'

בקשה לאישור תובענה ייצוגית הוגשה לאחרונה לבית המשפט המחוזי בחיפה נגד חברת ג'יטי גטאקסי סיסטמס מתל אביב, המפעילה אפליקציה המקשרת בין לקוחות פרטיים ועסקיים לבין נהגי מוניות לצורך נסיעות או העברת משלוחים. בבקשה נטען, כי החברה מפרה באופן שיטתי את הוראות הדין ואת ההסכמים עם אלפי נהגי מוניות שהתקשרו עימה, תוך ניצול מעמדה הדומיננטי בשוק כדי לשנות באופן חד־צדדי את תנאי ההתקשרות ולהתעשר שלא כדין על חשבון הנהגים.

התביעה הוגשה על ידי משה רון, תושב רמת גן, באמצעות עורכי דינו, וכוללת טענות עקרוניות נגד החברה. בין היתר נטען, כי גט אינה מעדכנת את המונה העסקי שבמונית בהתאם לצווים המחייבים בתחום הפיקוח על מחירי נסיעה במוניות, ובכך מסבה לנהגים הפסדים ישירים. לדברי המבקש, בזמן שגט גובה מהלקוח תשלום לפי המחיר המעודכן, היא משלמת לנהגים סכומים נמוכים יותר, ובכך יוצרת לעצמה רווח נוסף מהמחדל.

עוד נטען, כי גט נוקטת מדיניות בלתי הוגנת של תמחור התחלתי שונה לפי מיקום הנסיעה. נסיעה עסקית היוצאת מתוך אזור שסומן על ידי החברה בגוש דן, מזכה את הנהג בתשלום התחלתי של 40 שקלים, ואילו נסיעה שמתחילה מחוץ לאותו אזור מזכה אותו ב־35 שקלים בלבד, גם אם מדובר באותו מסלול בדיוק. למשל, נסיעה מרמת גן לבית המשפט בלוד מתומחרת ב־40 שקלים, ואילו נסיעה מלוד לרמת גן מתומחרת ב־35 שקלים בלבד.

כמו כן נטען, כי גט הפרה את הנחיות רשות המסים לעניין שיעור המע"מ: לפי ההנחיות, בעבור שירותים מתמשכים שניתנו בחודש דצמבר 2024 יש לחייב מע"מ בשיעור של 17%. ואולם גט הנפיקה לנהגים חשבוניות בינואר 2025 בגין נסיעות שבוצעו בדצמבר, ובהן חויבו הנהגים במע"מ של 18%, בניגוד לדין.

גט גם לא עדכנה את המחיר ההתחלתי של נסיעות עסקיות לפי עליית המע"מ מ־17% ל־18% בינואר 2025, ובכך צמצמה את הסכום שמגיע לנהגים בפועל.

לבסוף נטען, כי גט ביטלה חד־צדדית את התשלום לנהגים בגין ביטולי נסיעה על ידי לקוחות שלא הגיעו לנקודת האיסוף לאחר הזמנת מונית באפליקציה - פעולה שפגעה בזכותם לקבל פיצוי על הזמן והמשאבים שהשקיעו לשווא.

לטענת המבקש, מדובר במדיניות שיטתית הפוגעת בפרנסתם של נהגי מוניות רבים, תוך הפרת התחייבויות חוזיות וחוקים צרכניים. הבקשה כוללת דרישה להכרה בתביעה כייצוגית ולפיצוי רחב היקף לנהגים שנפגעו.

 

אילוסטרציה

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן