תביעה ייצוגית: סדקים בדשבורד בקיה סיד
בקשה לאישור תביעה ייצוגית הוגשה נגד החברות טלקאר ו-KIA MOTORS מדרום קוריאה, יצרנית רכבי קיה המיובאים והמשווקים בישראל על ידי טלקאר. הבקשה הוגשה לבית המשפט המחוזי בת"א בעניין רכב קיה סיד (CEED) משנתונים 2013 ואילך, אחד הפופולריים והנמכרים בהם.
לדברי המבקשים, רון דרור ממושב שתולים וירון ברגר ממשמר הנגב, עניינה של הבקשה היא פגם ייצור מובהק הקיים ברכבים והמוצא את ביטויו בחתכים וסדקים כעורים ובולטים לעין בלוח המחוונים של הרכב ("דשבורד"), באזור כרית האוויר בצד הנוסע או בהתנפחות בלוח המחוונים. חתכים אלו, טוענים המבקשים, פוגעים בערכו של הרכב ויוצרים עוגמת נפש רבה לבעלי הרכבים.
המבקשים מציינים, כי בעניין זה התנהלה נגד KIA MOTORS בקשת אישור בנוגע לדגמי קיה ספורטאז', שהסתיימה בפשרה. כמו כן מתנהלת בעניין זה תביעה ייצוגית בקשר לרכבי יונדאי טוסון, דהיינו מדובר בבעיה במספר סוגי רכבים של הקונצרן (רכבי קיה ויונדאי מיוצרים למיטב ידיעת המבקשים באותו המפעל).
המבקשים מדגישים, כי הפגם ברכבי קיה סיד חמור בהרבה, ומדובר בתביעה שלגביה די במראה עיניים. למרות שהחברה התפשרה בתיק דומה, היא דורשת בעניין הנדון סכומי עתק בעבור תיקון הפגם, הנעים סביב 8,000 ש"ח.
לבקשה צורפה חוות דעתו של השמאי איציק מלכה, בעלי משרד יאיר שמאים, שלפיה בשים לב למאפייני התקלה, ככל שיחלפו השנים הפגם בדשבורד ייחשף ויחמיר, ויגדל מספר הרכבים שיסבלו מהתקלה האמורה. לדברי מלכה, התקלה האמורה גורמת ירידת ערך בשיעור 10% לרכב.
לטענת המבקשים, קיומו של פגם הייצור מלמד על התרשלות רבתי מצידה של חברת KIA בעת ייצור הרכב, וכן על רשלנות של טלקאר ו-KIA בדרך הטיפול בתקלה.