תביעה ייצוגית: תיבת ההילוכים תקולה
בקשה לאישור תביעה ייצוגית הוגשה לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד נגד החברה הגרמנית פולקסווגן (VOLKSWAGEN) ונגד צ'מפיון מוטורס, יבואנית ומשווקת בישראל של כלי רכב מקבוצת פולקסווגן.
במוקד הבקשה עומדת תיבת ההילוכים המותקנת בכלי הרכב מתוצרת פולקסווגן, סקודה, אודי, סיאט וקופרה, אשר היא תיבה רובוטית כפולת מצמדים בעלת השם המסחרי DSG. לאורך השנים התיבה סבלה מתקלות סדרתיות, מהותיות ורחבות היקף, אשר אילצו את קבוצת פולקסווגן לבצע קריאות תיקון (RECALL) במספר דגמים של כלי הרכב.
בגין תקלות סדרתיות אלו בתיבת ה-DSG הוגשו תביעות ייצוגיות שהסתיימו בהסדרי פשרה בכל הנוגע לכלי רכב עד שנת הייצור 2019, ובמסגרתן הוארכה האחריות בגין תיבת ההילוכים וניתן פיצוי על התשלומים שבהם נשאו הלקוחות בגין עלויות התיקון.
המבקש, חגי גרבש תושב רחובות טוען, כי התקלות הסדרתיות בתיבת ההילוכים האמורה עודן קיימות, גם בכלי רכב משנות הייצור 2020 ואילך, וצ'מפיון מוטורוס ופולקסווגן מודעות לכך היטב. זאת לדבריו, כפי שעולה בין השאר מעלוני השירות הטכניים שפולקסווגן מפרסמת ליבואניות, ובכללן צ'מפיון, ולמוסכים, המנחים אותם לגבי הטיפול בתקלות בתיבת ההילוכים. לגבי חלק מהתקלות אף מוסבר בעלוני השירות הטכניים, כי מקורן בפגמים בייצור של חלקים המרכיבים את תיבת ההילוכים.
המבקש טוען, כי צ'מפיון ופולקסווגן נוקטות מדיניות של הסתרה ואי גילוי של המידע הרלוונטי. הן מציגות לרוכשים הפוטנציאליים את כלי הרכב האמורים כתקינים, ואינן חושפות בפניהם את התקלות הסדרתיות העלולות להופיע בתיבת ההילוכים של כלי הרכב הרלוונטיים, שהטיפול בהן מחייב את החלפת תיבת הילוכים בשלמותה או החלפת רכיביה הנלווים טרם זמנם, ולעיתים אף מספר פעמים בחיי הרכב ובעלות כספית ניכרת.
המבקש מדגיש, כי התקלות הסדרתיות בתיבת ההילוכים פוגעות בצרכנים ומסבות להם נזקים ניכרים, וכן נגרמים לצרכנים נזקים שאינם ממוניים, בהם פגיעה באוטונומיה ותחושות שליליות.