מכוניות אוספות מידע פרטי
מחקר חדש קובע, כי בעלי רכבים אינם מודעים להיקף שבו הרכבים אוספים מידע פרטי ואישי מהסביבה. המחקר פורסם באתר Uswitch שפועל כפלטפורמה להשוואת מוצרים, ומודגשים בו הפערים בין ההשפעה של מערכות חכמות על פרטיות המשתמשים לבין ההבנה והמודעות של אותם משתמשים.
לפי המחקר, 57% מנהגים ובעלי הרכבים המודרניים מרגישים בטוחים בכל מה שקשור לאיסוף מידע אישי על ידי מערכות הרכב. עם זאת רק 28% קראו את תנאי השימוש של הרכב והתעמקו בהם או בהסכמי השימוש. רק 22% בחנו את האופן שבו הרכב שלהם אוסף מידע לפני שהחליטו לרכוש אותו.
הנתונים החדשים יוצאים לאור על רקע המאבק של קבוצות נהגים וקבוצות מאורגנות של צרכני מערכות ושדרוגים לרכבים חדשים בספקים וביצרנים. נקודת המחלוקת העיקרית של בעלי הרכבים והיצרנים היא הרצון של הבעלים לקבל גישה ישירה למאגרי המידע של הרכבים, ולמעשה להחליט לבד על שיוך הרכב למוסך מורשה כזה או אחר.
למחקר כמה מסקנות מרכזיות. 72% מהנהגים אינם יודעים שהרכבים אוספים ושומרים מידע הקשור לכמות הנסיעות. רכבים עשויים לרשום את כמות הנסיעות ואורכן. מערכות וירטואליות וממוחשבות של הרכבים מאפשרות לעקוב אחריהם ולאתר את מיקומם. זאת אופציה ש-44% ממשתתפי המחקר לא היו מודעים אליה. נהגים רבים גם לא יודעים כי הרכבים שלהם אוספים מידע על מהירות, היסטוריית נסיעות ומסלולים באפליקציות ניווט, ומידע אישי כגון פרטי חיבור למערכות מדיה.
66% מהנהגים אמרו כי לא ידעו שיצרנים יכולים לגשת למידע האישי שלהם. בדרך כלל נתונים אישיים משמשים לשיפורי בטיחות או איכות השימוש, ועדיין צריך להביא בחשבון שהמידע עלול להגיע לצד שלישי, ודרכו לגורמים שלא אמורה להיות להם גישה אליו. בחלק מהמקרים, מידע אישי ונתונים פרטיים מגיעים לחברות ביטוח שמשדרגות או משנות את תנאי הביטוח ללא ידיעת הלקוח.