מגה אקסקלוסיב
אומנות ותרבות
אירועים ופסטיבלים
לעמוד קודם

אירועי "שישי נגיש בים" בחופי תל אביב- יפו חוזרים

14/07/2025
זמן קריאה: 2 דק'

עיריית תל אביב -יפו תקיים את סדרת אירועי "שישי נגיש בים" בחופים השונים ברחבי העיר. האירועים מתקיימים זו השנה החמישית בהובלת מנהל קהילה, תרבות וספורט של העירייה ובליווי מתנדבים מעמותות שונות וחניכים וחניכות מתנועות הנוער העירונית. בעוד שהחופים בעיר נגישים, ההשתתפות בפעילות בים בחודשי הקיץ עדיין מורכבת ומאתגרת מאוד עבור קהל היעד. מטרת האירועים לאפשר שוויון בשימוש ובהנאה מחופי העיר.

השנה האירועים יתפרסו לאורך רצועת החוף של העיר במספר חופים; צ'ארלס קלור, הילטון ותל ברוך, על מנת לאפשר השתתפות שוויונית לכל מי שחפץ ליהנות מחופיה של העיר, ומתוך שאיפה לספק שירותי פנאי איכותיים עבור קהל התושבים והתושבות עם מוגבלות מטווח גילאים רחב.

במסגרת האירועים ייפתח מתחם נגיש על החוף המיועד למשתתפים ולמשתתפות ובני משפחותיהם. המתחם כולל משחקי חוף, כיבוד קל, מוסיקה ועוד. הפעילות כוללת גלישה נגישה על גלשנים מיוחדים, כניסה עם מלווה למים, תחנות פעילות על החוף ועוד.

חוף תל ברוך- יום שישי 18 ביולי | 09:00 - 14:00

חוף צ'ארלס קלור- יום שישי 25 ביולי | 09:00 - 14:00

חוף הילטון- יום שישי 8 באוגוסט | 09:00 - 14:00

הכניסה חופשית

סגנית ראש עיריית תל אביב-יפו, ציפי ברנד: "שילוב של אנשים עם מוגבלות בכל מרחבי העיר הוא יעד מרכזי במדיניות העירונית שלנו, והחופים אינם יוצאי דופן. למרות שהשקענו רבות בהנגשת החופים הפיזית, אנו מבינים שהאתגר האמיתי הוא לאפשר לכל אדם לא רק להגיע לחוף, אלא גם ליהנות מהים באופן מלא ובטוח. 'שישי נגיש בים' הוא ביטוי מעשי לערכים שאנחנו מאמינים בהם - שוויון, כבוד האדם, והזכות של כל תושב ותושבת להיות חלק מהחיים העירוניים."

חשוב להדגיש כי כל חופי תל אביב- יפו מציעים נגישות מלאה לאנשים עם מוגבלות, וכוללים: מקלחות וברזיות מותאמות, שבילי הנגשה המאפשרים לעושים שימוש בכיסא גלגלים להגעה עד לקו המים, כסאות הנגשה ייעודיים - המיועדים לנסיעה על החול וצפים במים, הנגשת הדרך והשבילים מהחניה עד לסככות הצל המרוצפות והנגישות, דרך נגישה למסעדות ובתי הקפה, שבילים נגישים לשירותים ולמלתחות שגם בהם יש תאים מונגשים.

בכל חופי הרחצה מותקנת מערכת חדשנית בשם STEP HEAR לעזרה ולהכוונה של לקויי ראייה. המערכת ניתנת להפעלה על ידי הטלפון הנייד, באמצעות אפליקציה חינמית או על ידי שלט שניתן בחינם לאנשים לקויי ראייה במרכז לעיוור. המערכת מאפשרת התמצאות במרחב בהתאם למיקום המשתמש.

בחוף אביב הותקנה מקלחת ייעודית המופעלת באמצעות לחצנים עם שלושה מצבי גובה שונים (לרגלים, לישיבה ולעמידה). החוף צויד לטובת הנושא בשילוט הנחיות, הכוונה וסימון לנוחיותם של ציבור הרוחצים עם מוגבלות.

 

פרטים ביישומון דיגיתל שלי ובאתר העירייה

 

צילום: אופיר אברמוב

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן