מגה אקסקלוסיב
אומנות ותרבות
אירועים ופסטיבלים
לעמוד קודם

רשת מסעדות טברנת שף "סלון יווני" מציעה פסטיבל דגים חורפי באווירה יוונית

05/03/2023
זמן קריאה: 2 דק'

לכל החוגגים במזל דגים (בין התאריכים 19 בפברואר - 19 במרץ) מזל המבוסס על יסוד המים, אשר כוכבו השליט של המזל הוא נפטון. רשת "סלון יווני" טברנת שף של גיא פרץ, משיקה פסטיבל דגים יווני עם מנות חדשות בסניף התל אביבי ובאשדוד. סלון יווני ידוע כמסעדה המייצרת לציבור הישראלי חוויה יוצאת דופן- מבלי להחתים דרכון. תפריט המסעדה סובב ים תיכון מהמטבח האישי של השף גיא פרץ, משלב דגי ים טריים וחומרי גלם המיובאים היישר מיוון. ההצלחה של המקום, היא דווקא בפשטות ובדיוק המנות.

במסגרת הפסטיבל, יוגש תפריט דגים מיוחד הכולל למעלה מ-30 מנות דגים בצורות הכנה והגשה שונות, לצד הפרשנות האישית של השף גיא פרץ כיאה למסורת היוונית.

במנות הפתיחה מבחר מאזטים משובחים ומנות על טהרת הדגים הנאים: גבארוס דגיגונים מטוגנים קריספיים ציפוי קריספי, רוטב שיפקה לימון, רוטב עשבי תיבול וצזיקי , סרדינים כבושים צלפים, לימון ובצלים קצוצים, הרינג שמאלץ בצל קצוץ וצ'ילי, סשימי ים תיכון פלחי עגבנייה, מוסר ים פרוס, קריספי פיתה יוונית, לבנה, צנוניות, לימון כבוש ושמן זית טונה סלוניקי סלט עלים, שקדים, אגוזים ולבאנה ברוטב הדרים וכוסברה, קרפצ'יו דגים יווני נתחי מוסר ים, הדרים, דבש, שומשום שחור, צ'ילי ושמן זית, סביצ'ה פיראוס קוביות מוסר ים, כוסברה, צ’ילי, בצל ירוק וסגול, לימון ושמן זית לצד ממרח טירוקפטרי פיקנטי , Sashimi Greek נתחי מוסר ים, סלמון וטונה אדומה על קרח גרוס, רוטב הדרים יווני, רוטב טרטר צלפים ולימון דאקוס פיתה יוונית קריספית לב עגבנייה, נגיעות לאבנה ודג ים כבוש, סיגר של לוקוס לב חסה, זר כוסברה, טחינה ואריסה, רוטב צ’ילי הדרים וכוסברה.

 

צילום: שירן כהן, בועז לביא, יוני איאטרו

 

במנות העיקריות: חרב סובלאקי דגים קוביות מוסר ים וירקות גריל על פיתה יוונית, פילה לברק על משוויה, קלמטה, שקדים ולימונים כבושים, פילה לוקוס בגריל תרד טורקי, חמאת לימון, שקדים וצ’ילי, לברק שלם על פחמים/מטוגן לצד מוקפץ ירוקים בשמן זית, פילה מוסר ים "סלוניקי סטייל" שום, שמן זית, קלמטה, עגבניות, שמנת וצלפים, גירוס דגים נתחי לוקוס ומוסר ים, סובלאקי סלמון בגריל על תבשיל ירוקים יווני, שקדים קלויים וצזיקי. גירוס דגים נתחי לוקוס ומוסר ים, טחינה, עגבניות ופלפלים בגריל, קבב לוקוס בגריל על תבשיל עגבניות שרי מנגולד, גרגרי חומוס ולימון כבוש, greek & Fish נתחי דג קוד מטוגנים בציפוי פריך וצ’יפס יווני, ברבוניות פריכות לצד צזיקי וקרם לימו.

השף גיא פרץ, אחד הוותיקים בתחום ושף שידוע כמכתיב טרנדים, זיהה את הפוטנציאל שגלום בישראלים ובאהבתם ליוון ופתח את הקונספט ״סלון יווני״ טברנת שף - הכולל ערבי טברנה עם מוזיקה חיה, אמנים מהארץ ומיוון, אוכל יווני שמוגש על השולחנות ואלכוהול משובח.

סלון יווני - טברנת שף, ראשון-חמישי משעה 18:00 עד אחרון הלקוחות. יום שישי פתוח בין השעות 16-12. במלון ווסט ת"א, הרצל רוזנבלום 12, תל-אביב-יפו

לפרטים נוספים

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן