מגה אקסקלוסיב
אומנות ותרבות
אירועים ופסטיבלים
לעמוד קודם

We will dance again - מופע ההנצחה המוזיקלי השנתי של קהילת הנובה

31/03/2025
זמן קריאה: 3.5 דק'

'קהילת שבט הנובה' מקיימת את מופע ההנצחה המוזיקלי השנתי ב-26 ביוני 2025 בפארק הירקון, מיטב אמני ישראל יתאחדו שוב על במה אחת במפגן מוזיקלי מרגש, שמטרתו הנצחת קורבנות הנובה, מאשרום, פסיידאק ומידברן, גיוס כספים למטרות שיקום שורדי המסיבות ומשפחות הנרצחים וקריאה להשבת החטופים.

גם השנה מבקשים בקהילת שבט הנובה להנציח דרך המוזיקה ולהעלות מודעות לצורך בסיוע לקהילה, המורכבת ממשפחות שכולות, שורדים ומשוחררי שבי.

האומנים שיופיעו לפי סדר הא"ב:

איפה הילד, בניה ברבי, ברי סחרוף, הדג נחש, היהודים, כנסיית השכל, מארינה מקסימיליאן, מוש בן ארי, נסרין, עברי לידר, עמיר בניון, ריטה, Animato, Artifex, Astrix, Bliss, Captain Hook, Darwish, Eitan Reiter, Gorovich,Outsiders, Pettra. Rising Dust, Rocky Tilbor, Sasi, Vini Vici

האומנים יופיעו במופע יוצא דופן, עם ביצועים ייחודיים לשירים מוכרים בעיבודים אלקטרוניים, לצד קטעי טראנס עוצמתיים מרפרטואר אומני הנובה.

הפרויקט יכלול שילובים מוזיקליים חד-פעמיים בין ז'אנרים ואמנים, ליינאפ משובח ומרגש כדי להעביר מסר של הנצחה, עוצמה ותקווה.

את החלק הראשון של המופע יפתחו ההרכב Infected Mushroom והאמנים,Astrix Rocky Tilbor אשר יקיימו סטים מיוחדים במסגרת Nova Healing Concert בפארק.

האמנים והספקים באירוע העניקו תמחורים מועדפים, הכוללים הנחות ברוח מטרת האירוע ומהותו. כלל הרווחים ממכירת הכרטיסים ומחסויות האירוע ייתרמו לעמותת קהילת שבט הנובה, הפועלת לליווי, סיוע ושיקום המשפחות השכולות ושורדי המסיבות נובה ומאשרום, פסיידאק ומידברן ולהנצחת האסון ומשתתפיו.

למשפחות השכולות ולשורדי המסיבות יוקמו בפארק מתחמי,Nova Healing Journey אזורים ייעודיים עבורם, לצד מיצגי הנצחה עוצמתיים, שיעבירו את ערכי קהילת הנובה ויאפשרו רגעי זיכרון, שיתוף ותמיכה. במהלך הערב, ישולבו מיצגי וידיאו שידגישו את הקריאה להשבת החטופים.

עמותת שבט הנובה פועלת להנצחת הנרצחים, לסיוע ושיקום השורדים והמשפחות השכולות. בין פעילויות העמותה:

  • קיום ימי קהילה שבועיים עבור 3750 שורדי המסיבות, במטרה לסייע באמצעות טיפולים שונים, בסדנאות המשלבות גוף ונפש, לצד ניידות סיוע למיצוי זכויות.
  • הקמת בית נובה: מקום פיזי להנציח את הנרצחים עבור המשפחות, בו יתקיימו ערבי הנצחה, זיכרון וימי הולדת של נרצחים. עד כה קיימה העמותה מאות ערבי זיכרון.
  • ייזום, בנייה של והפעלת תכניות ייחודיות של הקהילה דוגמת תכנית החונכים ותכניות המנהיגות.
  • פרויקטים להנצחת הטבח בפסטיבל הנובה ופעילות הסברה והנצחה בעולם, בדגש על קהילת המוזיקה, אך לא רק.
  • יצירת שיתופי פעולה עם עמותות שמעניקות סיוע במיזמים ספציפיים בתעסוקה, לימודים וחזרה למעגל החיים.
  • שיקום באמצעות פעילויות תרבותיות, אירועי מוזיקה, ספורט, מחול, סרטים, הצגות.

ניהול התוכן המוזיקלי יהיה של עמרי סאסי. עמרי, שותף ומפיק בפסטיבל הנובה, איבד במהלך הטבח הנורא ב-7 באוקטובר, שלושה מבני משפחתו:

"מיום האירוע נרתמנו כדי לגייס את יכולותינו לשיקום הקהילה ופעלנו להקמת עמותה שפועלת היום באופן עצמאי, כאשר אחת הפעילויות היא הנצחה מוזיקלית וקיום אירועים שריווחיהם מופנים לעמותה. אנחנו קהילה שמחוברת למוזיקה ולערכים חברתיים, ולכן גם השנה נמשיך את המסורת עם אירוע הנצחה מוזיקלי. אני רוצה להודות לאומני ישראל על נכונותם להופיע בתמחורים מועדפים, שכוללים הנחות, ולספקים שתומכים ומלווים אותנו בתמחור מועדף. מטרתנו בערב היא לקרוא להשבת החטופים ולגייס כספים עבור פעילויות עמותת שבט הנובה. באירוע נצדיע לנרצחים, נוקיר את השורדים, ונגייס עבורם את התמיכה הנדרשת כדי להביא לסיוע, טיפול ולנסות להחזירם למסלול חיים, עד כמה שניתן."

יוני פיינגולד, יו"ר איגוד תעשיית התרבות והפקות הבמה, ממפיקי האירוע: "מדובר במפגן מרגש של תקווה, עוצמה מוזיקלית וחיזוק קהילה שאיבדה רבים מחבריה. אני מודה לאומני ישראל על ההירתמות ואני משוכנע שהציבור הישראלי יצטרף לפעילות מוזיקלית חשובה, בעל ערך מוסף של ערבות הדדית ותרומה".

ריף פרץ, יו"ר עמותת קהילת שבט הנובה: "אנחנו עדיין נדרשים להסתמך על תרומות בהיקפים אדירים כדי לתמוך ולהעניק מעטפת לכלל הקהילה - משפחות שכולות, משוחררי שבי ושורדי המסיבות- נובה, מאשרום, פסיידאק ומידברן. אנו מודים לאנשי הנובה על ההתגייסות העקבית ועל מיזמי ההנצחה והאירועים המוזיקליים שלצד ההנצחה מאפשרים גיוס כספים אשר חיוניים להמשך פעילותינו. קהילת הנובה מורכבת מפסיפס של החברה הישראלית, פריסה גיאוגרפית מצפון ועד דרום, דעות פוליטיות שונות, גילאים מ20 ועד 55 וכיוצא מזה צרכים אינדיווידואלים שונים ומגוונים. הקמנו את העמותה במטרה לענות על הפער שנוצר בין המענה שנותנת המדינה לבין צרכי המשפחות השכולות, משוחררי השבי ושורדי המסיבות. מאז ה7.10 נוכחנו לגלות שחלק מתהליך השיקום של הקהילה הוא דרך ההנצחה והמוזיקה. הקהילה זקוקה לתמיכה משמעותית כדי להשתקם ולחזור למעגלי החיים. בהזדמנות הזו, אני קורא לכולם: אם אתם מכירים שורד או שורדת נובה, משפחה שכולה שמתקשים לחזור לשגרה, בבקשה הפנו אותם אלינו או צרו קשר - אנחנו נפעל כדי לסייע. אנו פועלים מסביב לשעון כדי לתמוך, ללוות ולנטר מקרי אובדנות ומצבי קיצון, כי אף אחד לא צריך להתמודד עם זה לבד".

מחיר: 289 שקלים.

כניסה למשפחות שכולות ולשורדים - חינם

בואו לרקוד, להיזכר ולחזק יחד את הרוח הישראלית!

 

לרכישת הכרטיסים

 

מרינה מקסמיליאן. צילום: שי פרנקו | חמי רודנר. צילום: אלעד שושן

מופע הנצחה בפארק הירקון. צילום: טל שחר | גל הארו

מופע הנצחה בפארק הירקון. צילום: עמרי סילבר

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן