מגה אקסקלוסיב
אומנות ותרבות
ספרים וסופרים
לעמוד קודם

ספר ילדים: גור וסבא אלעזר הצייר

27/11/2022
זמן קריאה: 2 דק'

גור וסבא אלעזר הצייר מאת חנן אלון הוא ספר ילדים מקסים הכולל שני סיפורים: "גור הצייר" ו"ביקור בגלריה".

הסיפור "גור הצייר" מביא את סיפורו של גור, ילד שמאוד אהב את סבתו. את סבא הוא אף פעם לא הצליח לראות כי הוא תמיד היה עסוק בגלריה שלו בקומה השנייה. באחד הימים סבתא לא הייתה בבית והסבא קירב את הנכד אליו. כך ראה גור מהו תהליך היצירה של סבא הצייר ומהי מלאכת הציור. בסוף היום חזר הילד הביתה וצייר את אימא שלו.

בסיפור "ביקור בגלריה" לוקח הסבא את גור לראות ציורים בגלריה. שם הוא רואה גברת שמתעניינת בציור של סבא שלו ורוצה לקנות אותו. הוא הזדעק ואמר: 'לא, זה ציור של סבא'. מכאן הוא לומד שגלריה זה מקום שבו אומנים מציגים וגם מתפרנסים.

בכל הספר הטקסט מתכתב עם האיורים המקוריים, הנפלאים והססגוניים של פנינה אלון, שמאירה בשלל צבעים את הסיפור ומוסיפה לייחודיות שלו.

ד"ר חנן אלון, תושב כפר סבא, שירת 36 שנים במערכת הביטחון ושנים רבות במכון וייצמן. לחנן תואר שלישי בניתוח מערכות. לפני כעשור השתתף בסדנה לכתיבת סיפורי ילדים, בהדרכתה של הסופרת מירי רוזובסקי, ושם נולד רעיון הספר.

 

 

ספרם של חנן אלון המספר ושל פנינה אלון ז"ל המאיירת, נועד להנחיל את חדוות הציור לילדים. הספר יצא לאור בימים אלה לזכרה של פנינה במלאת שנה לפטירתה.

פנינה משכה במכחול על בד משחר ילדותה בירושלים. היה לה תואר שני בפיזיקה. היא לימדה שנים רבות מתמטיקה ופיזיקה בתיכון על שם כצנלסון בכפר סבא והכשירה מורים להוראת פיזיקה במכללת בית ברל.

המדע המדויק והאמנות היו שזורים בחייה. היא פיתחה שיטה להוראת פיזיקה בשילוב עם אמנות. כשלמדה, למשל, אופטיקה, הציגה לתלמידיה יצירות אמנות שבהן מופיעות מראות. היא ניתחה את הצבעים ביצירות ופיתחה קורס בנושא תורת האור, שאותה למדה על ידי שילוב של תאוריית הפיזיקה ביצירות אמנות מקוריות. גישתה זו זיכתה אותה בשנת 2002 בפרס רקנאטי על יצירתיות וחדשנות בהוראה.

ציוריה ב-20 השנים האחרונות לחייה הם מחוות לציירים דגולים כגון פיקאסו, מאטיס, גוגן, ואן גוך ובעיקר ורמיר. היא ציירה תמונות המוצגות במוזיאון ואת הצופים העומדים מולן. פנינה ראתה את השיח בין הצופה ליצירה וקלטה את רגשותיו. ההתבוננות של הצופה נתפסת בעיניה כסוג של הרהור וחשבון נפש.

בציוריה הומור דק, הבולט גם באיוריה לספר "גור וסבא אלעזר הצייר", שאותם הקדישה לשנים-עשר נכדיה. היא עמלה שנים רבות להנחיל לילדים ולנכדים את יסודות הציור גם בימיה האחרונים. גם כשהייתה חולה מאוד, ורק בקושי רב הצליחה להזיז מספר אצבעות ולהחזיק מכחול, היא התאמצה וציירה פרחים צבעוניים.

"גור וסבא אלעזר הצייר" מאת חנן אלון. איורים: פנינה אלון. הוצאת אוריון, עמודים לא ממוספרים. מנוקד. מחיר לצרכן: 88 ש"ח. להשיג בחנויות הספרים הדיגיטליות ברשת או באתר ההוצאה.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן