מגה אקסקלוסיב
אומנות ותרבות
תערוכות
לעמוד קודם

תערוכת עמיתי בצלאל 2022

15/05/2022
זמן קריאה: 4 דק'

ב-11 במאי יצאה לדרך תערוכת עמיתי בצלאל 2022 במרכז אדמונד דה רוטשילד בתל אביב. מדובר בפרי שיתוף פעולה בין קרן אדמונד דה רוטשילד לבין בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב, המאפשרת למעצבים ולאמנים צעירים, סטודנטים ובוגרים של בצלאל, לפעול בתוך המרחב הבית ספרי ולחשוף תלמידים לתהליך היצירה.

התוכנית מעניקה למעצבים ולאמנים הצעירים מסגרת המאפשרת להם לגבש את צעדיהם הראשונים בעולם שמחוץ לאקדמיה, בתחום לימודיהם, באמצעות מרחב ליצירה (סטודיו בתוך בית הספר), ליווי מקצועי וחברתי ומענק כספי (מלגה ושכר).

פרויקט עמיתי בצלאל נולד מתוך פרויקט AIMS שהתקיים בפריז בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת בוזאר, המקנה לאמנים ולמעצבים צעירים סטודיו בתוך בית ספר כדי לחזק את הקשר בין אמנות לקהילה באמצעות הכנסת פעולה אמנותית לתוך המרחב הבית ספרי. בעבור הילדים מדובר בחשיפה באופן בלתי אמצעי לתהליכי יצירה של אמן/מעצב בזמן אמת, מתוך שאיפה לגוון את האופנים שבהם התלמידים יבטאו את עצמם וייצרו בחייהם.

התוכנית פועלת בשמונה בתי ספר אשר הסבו כיתת לימוד לסטודיו לאמנות. שני עמיתים (סטודנט ובוגר) מאיישים את הסטודיו, יוצרים אמנות, מזמינים את הילדים ל"כיתות אמן" ולפעילות יצירתית במסגרת תוכנית עבודה מתוכננת מראש, וחושפים אותם למגוון של תהליכים, חומרים, טקסטורות וגישות לאמנות. בד בבד העמיתים משתתפים בקורס ייעודי לתוכנית, המקנה להם 2 נק"ז ובתוכנית שנתית החושפת אותם בין היתר לעולם התעסוקה בתחום.

במסגרת התוכנית מציגים האומנים את תוצרי עבודתם, פרי עבודה מתמשך עם אוצרת ייעודית לתוכנית, בשתי תערוכות במרכז אדמונד דה רוטשילד בתל אביב: תערוכת אמצע שנה - הזדמנות לעמיתים בוגרים להציג את עבודותיהם, ותערוכת סוף שנה - כל העמיתים מציגים את תוצריהם עם תלמידי בית הספר. כל התלמידים בשמונת בתי הספר מוזמנים עם המורים וההנהלה לבקר בשתי התערוכות ולהתרשם מתוצרי הפרויקט במרכז אדמונד דה רוטשילד.

בתערוכה של עמיתי בצלאל 2022 משתתפים:

דנה תאיר: בוגרת המחלקה לעיצוב קרמי.

מרים רוט: סטודנטית שנה ד' במחלקה לתקשורת חזותית - איור.

השתיים מלמדות בבית ספר טל חיים - בית ספר דתי עם כיתות מופרדות לבנים ובנות. לפני התוכנית היה מעט מאוד עיסוק באמנות בבית הספר, ואילו כעת לימודי האמנות הם חלק בלתי נפרד מחיי התלמידים. השנה, בשיתוף עיריית ירושלים, קנה בית הספר תנור לקרמיקה, ויש סטודיו פעיל לקרמיקה של דנה. קומה אחת כבר נהפכה לגלריה, ובה מוצגים עבודות תלמידים.

עדי יאיר: בוגרת תואר שני בעיצוב תעשייתי ותואר ראשון באופנה.

בר וקנין: סטודנט לאנימציה.

עדי ובר מלמדים בחטיבת הביניים טדי קולק בפסגת זאב. העבודה בסטודיו ממשיכה פרויקטים של עדי יאיר על חיבור של ידע וטקסטיל. התלמידות מודדות בסטודיו נתונים מחיי היום-יום שלהן (צבע החולצה שאני לובשת, האם הגעתי לבית הספר ברגל או באוטובוס, האם אני הולכת לחברה או חוזרת הביתה). את הנתונים האלה הן מתרגמות לדוגמאות של אריגה ובדים שנעשים לחלק מהיצירה שלהם.

יסמין כספין: בוגרת תואר שני באמנות.

יניב דראי: סטודנט לאמנות.

יסמין ויניב עובדים יחד בחטיבת ביניים שז"ר - בית ספר קטן עם אוכלוסייה הטרוגנית. העמיתים עובדים עם קבוצות כדי לגבש מגמת אמנות ובד בבד עובדים עם נערות ונערים של חינוך מיוחד - כחלק מתוכנית מל"א (מרחב חינוכי אחר) - אשר נמצאים על סף נשירה ממערכת החינוך. בעבודותיה עוסקת כספין בנשיות ובמעבר שבין החיים ברשתות החברתיות לחיים עצמם, תוך מבט ביקורתי על הדימוי העצמי.

 

 

נגה רוזמן: בוגרת תואר שני באמנות.

גלעד ברגר: סטודנט במחלקה לאמנות.

בבית הספר שרת בבת ים האתגר העיקרי הוא השפה. 30% מהתלמידים אינם דוברי עברית, ויש אתגר גדול בתקשורת. נגה וגלעד עובדים בבית הספר עם הידיים. עיקר העבודה הוא פיסול בחומר, ומסביב לעשייה נולדות שיחות על המציאות.

אשגר זמנה: בוגר תקשורת חזותית.

יובל וולפה: סטודנט במחלקה לאמנות.

אשגר ויובל מלמדים בבית ספר גואטמלה. השנה הפרויקט חזר לבית הספר אחרי 3 שנים של הפסקה בעקבות הבקשה של אשגר, בן העדה האתיופית, ללמד בבית ספר שיש בו תלמידים אתיופים. אשגר עובד עם התלמדים באמנות סאונד. הם מקליטים, מנגנים, עורכים ויוצרים על הגבול שבין השקט לרעש בתוך בית הספר ובסביבתו.

נעם דהאן: בוגרת המחלקה לארכיטקטורה.

נדב דגני: סטודנט המחלקה לארכיטקטורה.

נעם ונדב מלמדים יחד בבית ספר גילה ב', שבו משרד עיצוב אורבני. התלמידות והתלמידים עובדים על מודלים, מתכננים בתים ושכונות, חושבים על סביבתם הקרובה ועל התוספות שהיו רוצים להוסיף לה.

אייל בלבין: בוגרת המחלקה לתקשורת חזותית.

קמע זמורה: סטודנטית המחלקה לאנימציה.

אייל וקמע עובדות יחד בבית ספר לוריא, הפועל בשיתוף פעולה עם האקדמיה למוסיקה ומחול. השתיים משתפות פעולה ביצירה של סרט משותף עם התלמדים - חיבור בין עבודות האיור ובניית הדמויות לבין המרכזיות של המוסיקה בחיי הילדים.

מור קסטין: בוגר תואר שני בעיצוב תעשייתי.

יונתן רייזנר: סטודנט במחלקה לאמנות.

הסטודיו של מור בבית הספר גאולים הוא מקלט עמוס חפצים. מור הוא מעצב תעשייתי שעובד עם הקיים. כחלק מתהליך העשייה שלו הוא אוסף חפצים, בגדים, מנורות וכלי עבודה ישנים, ואיתם מרכיב עבודות חדשות. לקראת התערוכה עבד עם התלמידים על כובעים אישיים לכל תלמיד. יונתן הצייר שחולק איתו את הסטודיו מנצל את הסטודיו נטול האור ליצירה של מופע צלליות, כתיאטרון וכהכנות לציורים גדולים של התלמידים.

בשנה שעברה עבדה בבית הספר אסנת שפירא, בוגרת המחלקה לאמנות בבצלאל. הסטודיו שקיבלה מעמיתי בצלאל אפשר לה להמשיך לצייר בצבעי שמן וליצור. עם סיום התוכנית זכתה אסנת בתערוכת יחיד ראשונה בגלריה ברבור והקימה סטודיו ביישוב שבו היא גרה, שם היא מלמדת ויוצרת.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן