מחממים את הלב של החיילים בחרמון
החיילים בחרמון מתגעגעים לשניצל של אמא? מסעדה אחת ועשר אימהות התגייסו כדי להרים להם את המורל. יממה אחרי פרוץ מלחמת 'חרבות ברזל' כבר החלו האימהות בנווה אטי"ב להבין שבשטח לידם מסתובבים קרוב ל-3,000 לוחמים שישמחו למזון חם.
נווה אטי"ב הוא מושב למרגלות הר החרמון ונמצא על ציר 5 שמשמש את צה"ל לכניסה לגבול לבנון. זו הסיבה שלמושב הגיעו אלפי חיילים. בניגוד לפסטיבל המזון שהתקיים ללוחמים בכל הארץ, מעטים האנשים שהגיעו עד למושב הצפון-מזרחי המרוחק.
בתוך רגע הקימה חגית לרר מהמושב מערך מזון לאספקת ארוחות ללוחמים, וגייסה לשם כך עשר אימהות מהמושב. שאר התושבים תרמו מכיסם את התקציב בעבור המוצרים.
מיום ליום הבקשות גדלו, והן מצאו את עצמן מבשלות באהבה לאלפי לוחמים. בשל הבקשות הרבות, הבעלים של מסעדת טיבון תייסיר שעאר החליט לתרום את כל המסעדה לטובת שדרוג הארוחות ללוחמים בגזרת החרמון ובנווה אטי"ב, בהם גדודים שחייליהם שוכבים במארבים בשטח.
"אני מגיעה למטבח איך שאני קמה בבוקר, וחוזרת הביתה רק אחרי אחרון הלוחמים. זה נותן לי דרייב לעבור את הימים מתוך ידיעה שאני דואגת לילדים שלנו שבחזית", אומרת אולה דאור, אחת האימהות שמקדישה את השעות הרבות במטבח.
אימהות נוספות הן מימי גולדשטיין, שלומית הראל, אילנה שוחט, רונית אוחנה, שוש צואלה, אורי קליפר, רחל אלעזר, אולה דאור.
"אנחנו מתגעגעים הביתה. המקום המרוחק לא מאפשר לנו לראות את המשפחות שלנו, חלקנו לא אכלנו אוכל של בית כבר יותר מחודש, ואין כמו אוכל אמיתי של אימא כדי להרים את המורל", משתף חייל מפלחה"ן 210, ששמח לארגן ללוחמים 80 מנות לקראת שבת.
האימהות בנווה אטיב מבשלות מכל הלב, אך זקוקות לשותפים של מוצרי מזון ירקות או תרומות. לפנות לדינה, 0545479966, או ב-paybox.
צילום: דינה אברמסון




