מגה אקסקלוסיב
חדשות
חדשות מקומיות
לעמוד קודם

עינות בר נידב טיפולים בחיילים ובמפונים

27/12/2023
זמן קריאה: 1 דק'

באזור צומת להבים, מרחק קצר מיישובי עוטף עזה, נמצא מרכז עינות בר. המרכז קיים כ-10 שנים, ובימי שלום מתמחה בטיפולי מים להפחתת חרדות, יצירת איזון נפשי, הפחתת כאבים וטיפול בטראומות. עינות בר הוא אחד ממרכזי הטיפול המובילים בישראל.

מתחילת המלחמה נהפך עינות בר ללב טיפולי בחיילים ובתושבי הדרום. בשבועות האחרונים טיפלו במרכז בהתנדבות ביותר מ-2,500 חיילים, מילואימניקים ותושבי העוטף והדרום - מבוגרים, נוער, ילדים ותינוקות שהתמודדו עם זוועות השבעה באוקטובר. בזכות תחום ההתמחות במרכז, בשילוב המיקום בקרבת יישובי העוטף, עינות בר נעשה חשוב מאי פעם.

"אנחנו קולטים גלים של חיילים ומילואימניקים שמוצבים שבועות ארוכים ללא הפוגה בבסיסים מאולתרים, ומגיעים לעינות בר לכמה שעות של הפוגה אמיתית, לטיפולים בעלי משמעות, לאוכל מפנק ולפגישות עם מטפלים שיכולים להאזין להם ולתמוך בהם" מספרת עינת צרפתי כהן, בעלת המקום. "כמות אזרחי הדרום שפונים אלינו בבקשה לתמיכה, עולה בקצב גבוה משבוע לשבוע. מבוגרים וילדים רבים מתמודדים עם לחץ וטראומות ברמה שלא תתואר. אנחנו עושים ככל שביכולתנו להיות שם בשביל כל אחד מהם."

עינת מוסיפה: "מתחילת המלחמה הפסקנו כמעט לחלוטין את כל הפעילות העסקית הרגילה שלנו, ואנחנו תומכים בחיילים, במילואימניקים ובתושבי הדרום מסביב לשעון. אנחנו רואים את ההשפעה העצומה של הפעילות שלנו, ומצד שני נאבקים לשרוד כעסק ולעזור למטפלים שלנו, גם הם כולם תושבי הדרום והעוטף, לשמור על פרנסה בסיסית."

המקום נמצא ביישוב גבעות בר שבמועצה האזורית בני שמעון, מספר טלפון 08-643-1619. בימים אלה פתחו במרכז קרן לגיוס תרומות להמשך ולהגדלה של היצע הטיפולים בחינם לחיילים ולמפונים מהדרום.

 

צילום: עינות בר

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
1.
12/02/2024
העשיה הכי חשובה לילדים/ חיילים
ללא מילים איזה מבצע זה לקבל 5000 חיילים ב 4 חודשים לטיפול בטראומה. יישר כח לצוות עינות בר
כותרת
תוכן