מגה אקסקלוסיב
כתבות
מגה אקסקלוסיב פלוס
לעמוד קודם

אושש הקשר בין פעילות גופנית סדירה בגיל העשרה לבין רווחה נפשית חיובית בבגרות

30/04/2024
זמן קריאה: 2.5 דק'

ASICS פרסמה את תוצאות מחקר מצב נפשי העולמי השני שלה (global State of Mind Study), אשר מאשר מחדש קשר חיובי בין פעילות גופנית לרווחה נפשית וחושף קשר בין פעילות גופנית בגיל העשרה לבין רווחה נפשית חיובית בבגרות.

המחקר שכלל יותר מ-26,000 משיבים ב-22 מדינות מצא שככל שיותר אנשים מתאמנים, כך ציוני המצב הנפשי שלהם גבוהים יותר. ברחבי העולם, למשיבים הפעילים באופן קבוע יש ציון מצב נפשי ממוצע של 67/100, בעוד שלאנשים לא פעילים יש ציון מחקר מצב נפשי נמוך בהרבה של 54/100 בלבד.

יתר על כן, המחקר גילה כי להיות פעיל פיזית בשנות ההתבגרות שלך משפיע ישירות על המוח שלך מאוחר יותר בחיים. משתתפים שעסקו בפעילות גופנית במהלך גיל ההתבגרות שלהם מדווחים על רמות פעילות גבוהות יותר וציוני מצב נפשי גבוהים יותר כמבוגרים. הממצאים מצביעים על כך ששמירה על פעילות גופנית כנער היא המפתח לביסוס הרגלי פעילות גופנית טובים שנמשכים גם בבגרות ומשפיעים באופן חיובי על רווחתם הנפשית של מבוגרים.

למעשה, המחקר הצליח להצביע על גילאי 15-17 כשנים הקריטיות ביותר לשמירה על פעילות גופנית וכאשר נשירה מפעילות גופנית משפיעה באופן משמעותי על מצבכם הנפשי לשנים הבאות. נמצא כי אלו שהתעמלו באופן קבוע בגיל 15-17 היו בעלי סיכוי גבוה יותר להישאר פעילים בשלב מאוחר יותר בחיים ולדווח על ציוני מצב נפשי גבוהים יותר כמבוגרים (64/100 לעומת 61/100) מאשר אלו שלא היו פעילים בשנים אלה.

לשם השוואה, משיבים שנשרו מפעילות גופנית לפני גיל 15 הציגו את רמות הפעילות הנמוכות ביותר ואת ציוני מצב נפשי הנמוכים ביותר בבגרותם. 30% עדיין לא פעילים כמבוגרים והם מראים 11% פחות ממוקדים, 10% פחות בטוחים, 10% פחות רגועים ו-10% פחות מורכבים בהשוואה לאלו שהצליחו להתאמן לאורך גיל ההתבגרות.

למעשה, כל שנה שבה נער מתבגר נשאר לעסוק בפעילות גופנית סדירה קשורה לשיפור ציוני מצב הרוח בבגרות. אלו שהפסיקו להתאמן לפני גיל 15 הציגו ציון מצב נפשי ממוצע נמוך ב-15% מהממוצע העולמי, בעוד שירידה בפעילות גופנית בגיל 16-17 ולפני גיל 22 הפחיתה את ציוניהם הממוצעים ב-13% וב-6% בהתאמה.

באופן מדאיג, המחקר חשף גם פער דורות בפעילות גופנית. 57% מדור הדממה (גילאי 78+) אמרו שהם פעילים מדי יום בילדותם לעומת 19% בלבד מדור ה-Z (גילאי 18-27), מה שמראה על מגמה מדאיגה של נשירה של דורות צעירים מפעילות גופנית מוקדם יותר ובמספרים גדולים יותר מהדורות שקדמו להם.

ברחבי העולם, לבני דור ה-Z יש את ציוני המצב הנפשי הנמוכים ביותר עם ממוצע של 62/100 בהשוואה ל-68/100 של דור הבייבי בום ו-70/100 של דור הדממה.

פרופסור ברנדון סטאבס, חוקר מוביל בתחום הפעילות הגופנית ובריאות הנפש מקינגס קולג' בלונדון, אמר: "מדאיג לראות את הירידה הזו ברמות הפעילות של משיבים צעירים בגיל כה קריטי, במיוחד כאשר המחקר חשף קשר עם רווחה נמוכה יותר בבגרות.

"בני דור ה-Z ברחבי העולם כבר מציגים את ציוני המצב הנפשי הנמוכים ביותר (62/100) בהשוואה לדור השקט (70/100), כך שיכולה להיות לכך השפעה עצומה על רווחתם הנפשית העתידית ברחבי העולם".

טומוקו קודה, מנכ"ל ASICS, אמר: "ASICS נוסדה על האמונה שספורט ופעילות גופנית מועילים לא רק לגוף, אלא גם לנפש. זו הסיבה שאנו נקראים ASICS: ‘Anima Sana in Corpore Sano’ (ASICS: "נפש בריאה בגוף בריא") או 'Sound Mind in a Sound Body' ("נפש בריאה בגוף בריא"). התוצאות של מחקר המצב הנפשי הגלובלי השני שלנו מראות עד כמה חשוב שאנשים צעירים יישארו פעילים ואת ההשפעה שיכולה להיות לכך על מוחם במשך שנים רבות. ב-ASICS, אנו מחויבים לתמוך ולעורר השראה באנשים לנוע למען רווחה נפשית חיובית לאורך כל חייהם".

 

צילום: ASICS

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן