נהיגה זהירה במכונות חקלאיות
לואיס רוש (Louis Roesch), מנהל בפדרציית החקלאים של אונטריו וחקלאי ותיק, חושף המלצות לנהיגה בטוחה ליד ציוד חקלאי איטי וכבד. לדבריו, התאונות שמעורבים בהן כלים חקלאיים עלולות להיות חמורות למדי למרות שמרביתן קורות דווקא ביום, כאשר תנאי הראות והכביש טובים. לדבריו, "הציוד החקלאי היום גדול בהרבה ממה שהיה בעבר ונע הרבה פחות מהר מתנועת הכביש הרגילה - לא יותר מ־40 קמ"ש. בגלל הגודל והמהירות הנמוכה, שיעור התאונות עם רכבים איטיים גבוה פי 5.5, ושיעור התאונות הקטלניות גבוה פי 3.8 מתאונות בין שני כלי רכב רגילים, לפי קילומטר."
ברוב המקרים מדובר בהתנגשויות מאחור או בטעויות עקיפה, אך גם תאונות חזיתיות, סטיות פתאומיות, פגיעות צד ופנייה לכיוון תנועה מתקרבת נרשמות באופן תדיר. רוש מדגיש ש-80 אחוז כמעט מהתאונות מתרחשות ביום, כשהראות טובה והדרכים יבשות.
הוא ממליץ לחקלאים לוודא שכל רכב שגורר ציוד חקלאי יישא שלט משולש כתום שמתריע על רכב איטי - שלט שמיועד רק לכלים חקלאיים ואסור להציבו על אלמנטים נייחים. יש לוודא שהמטען הנגרר לא חוסם את שדה הראייה של הנהג או את האורות כדי שהנהגים מסביב יבינו את כוונות הפנייה.
חשוב לבדוק מדי יום את התקינות של הבלמים, הצמיגים והחיבורים, לוודא שהאורות פועלים ולמקם את השלט בגובה שבין 0.6 ל-2.0 מטרים מעל פני הקרקע, במיקום מרכזי ככל האפשר. אם הציוד נגרר, השלט צריך להיות מוצב על הגב שלו.
לנהגים יש תפקיד חשוב במניעת תאונות. שלט כתום בגב רכב חקלאי פירושו שהרכב נוסע לאט, עד מהירות של 40 קמ"ש. חשוב לשמור מרחק שכן פער קטן בין רכב איטי לבין התנועה שמולו נסגר מהר מאוד. יש להימנע מעקיפה אם אין מרחב בטוח וברור לכך. ציוד חקלאי כיום גדול בהרבה מבעבר, והכבישים הכפריים צרים בדרך כלל, לפיכך לחקלאים לא תמיד מתאפשר לפנות מקום לעקיפה.
בעונת הזריעה ובקיץ, רוש קורא לציבור לנהוג בסבלנות ובערנות. "אם כולנו נישאר ערניים וסבלניים, נוכל לשמור על הבטיחות בדרכים ולוודא שכולם מגיעים הביתה בשלום." הוא מסיים במסר חד וברור: "אל תשתמשו בטלפון הנייד בזמן נהיגה - הסחת דעת היא הסחת דעת, לא משנה במה אתה נוהג."