תחזוקת מנועים ומקורות דלק מתחדשים
מפעילים ומנהלים של משאיות וציוד בנייה כבד מתמודדים עם מגוון סוגיות תחזוקה והפעלה נכונה של כלים ומכונות שבהם הם משתמשים מדי יום. שניים מהאתגרים העיקריים הם המרוץ אחרי סביבת עבודה נקייה והפחתת פליטות מזהמות. רבים בוחרים במקורות דלק מתחדשים. ככל שהשימוש בדלק מתחדש עולה, כך יש להתייחס ברצינות רבה יותר לתחזוקה נכונה של מנועים.
קרייג לוהמן (Craig Lohmann), מנהל מחלקת דלק מתחדש בחברת ג'ון דיר (John Deere), מסביר: "דלק שמבוסס על בנזין נחשב לתקן הבסיסי בתעשייה שנים רבות, במיוחד בנוגע לכלים תעשייתיים כבדים המשמשים בדרך כלל בתחום הבנייה." לוהמן אומר, כי הבחירה בבנזין נובעת מהאפקטיביות הכלכלית שלו ואמינות. עם זאת, הוא מדגיש, תקנים ורגולציות סביבתיות משתנות ומתעדכנות בכל העולם. השינויים האלו דוחפים למחקרים ולהשקעות במקורות דלק חלופיים בכל העולם. היום מקורות דלק "בריאים" יותר מפותחים וזמינים בכל העולם.
ביודיזל נחשב לאחד הדלקים הידידותיים לסביבה, המבטיחים והנוחים ביותר לתעשיית הציוד הכבד. ביודיזל זמין וקל לשילוב במערכות קיימות. דלק אלטרנטיבי שמגיע ממקורות טבעיים כגון שמני ירקות או שומן חיות, יכול להתערבב עם סולר (דיזל) סטנדרטי בכל מיני יחסים וליצור תערובות כגון B5 (5% ביודיזל, 95% דיזל רגיל) או B20 (20% ביודיזל). היתרון העיקרי של דיזל ביולוגי על פני דיזל סטנדרטי הוא כמובן כמות הפליטות המזהמות שיורדת במידה רבה.
בין ביודיזל לדיזל מתחדש יש הבדלים ממשיים. שניהם מיוצרים משמני ירקות, אך דיזל מתחדש שונה באופן כימי בעזרת מימן. המימן מסיר את הפחמן מהדלק, וכך הדיזל ה"בריא" נהפך לזהה לדיזל ממקורות מאובנים. מצד השני, ביודיזל קצת יותר מורכב ומצריך התייחסות מיוחדת בעיבוד ובאחסון.
יצרני מנועים רבים משדרגים את מנועי הדיזל הקונבנציונליים באופן שיאפשר להם לעבוד עם ביודיזל ודלק אלטרנטיבי נוסף. אחד היצרנים הבולטים שבחרו בדרך הזאת הוא JCB. החברה אישרה שימוש בדלק מסוג HVO (דלק בשילוב שמני ירקות שמעורבב עם מים) כפתרון חלופי במנועים מסדרה 440 (JCB 444/448).