בובקאט תרכוש את וואקר ניוסון
יצרנית הציוד הגרמנית וואקר ניוסון (Wacker Neuson) הודיעה כי היא נמצאת בשלב מתקדם של דיונים עם דוסאן בובקט (Doosan Bobcat) בנוגע לרכישת מניות שליטה בחברה, ואף מכינה הצעת רכישה רשמית. לפי הצהרת החברה, דוסאן בובקט שוקלת לרכוש 63% ממניות וואקר ניוסון המוחזקות בידי בעלי שליטה, ובהמשך להגיש הצעת רכש במזומן לשאר בעלי המניות.
וואקר ניוסון מדגישה כי אין ודאות שהמכירה אכן תתבצע, וכי תעדכן את הציבור בכל התפתחות. בובקט אישרה את קיום השיחות, וציינה כי טרם התקבלה החלטה סופית ואין ודאות שהעסקה תצא לפועל. לדבריה, החברה בוחנת באופן שוטף הזדמנויות אסטרטגיות להרחבת נוכחותה הגלובלית, לגיוון קווי המוצרים ולחיזוק הערך ללקוחותיה.
וואקר ניוסון, שמרכזה במינכן שבגרמניה, מוכרת מגוון רחב של ציוד בנייה: מהדקי קרקע, מיני־מעמיסים זחליים, שופלים קומפקטיים, מחפרונים קומפקטיים, דמפרים, מהדקי תעלה בשלט רחוק וציוד רטט ידני. היא השיקה מגוון דגמים חדשים באירופה ובארצות הברית ב־2025.
יוהאן כריסטיאן וואקר (Johan Christian Wacker) הקים את החברה הראשונה עוד בשנת 1848. ב־1930 פיתח בנו, הרמן וואקר, את מהדק הקרקע החשמלי הידני הראשון - Wacker Packer. האיחוד בין מחלקת הבנייה של וואקר לחברת הציוד המכני ניוסון קרמר (Neuson Kramer Baumaschinen) בשנת 2007 הביא להקמת חברת וואקר ניוסון במתכונתה הנוכחית. בשנת 2023 חגגה החברה 175 שנות פעילות.
מותג בובקט התחיל את דרכו ב־1947 במדינת דקוטה בצפון ארצות הברית. בשנת 1957 פיתחו מקימי החברה מעמיס תלת־גלגלי, שבהמשך התפתח למעמיס ארבעה־גלגלים הראשון מסוגו, M400 שנחשב למעמיס הקומפקטי (skid-steer) הראשון בעולם. שם המותג בובקאט הופיע לראשונה ב־1962. כיום החברה נמצאת בבעלות תאגיד דוסאן מדרום קוריאה.
אם העסקה תתבצע, היא עשויה לחזק במידה רבה את מעמד דוסאן בובקט בשוק הציוד הקומפקטי, ולתת לה נוכחות רחבה יותר בשוק האירופי ובתחומי מוצר שבהם וואקר ניוסון מתמחה.



