מסור גלגלים לסלילת כבישים
למסור הגלגלים RWE 35 של סימקס (SIMEX) המותקן על מחפר XCMG XE 80D במשקל 8 טונות, קצב חיתוך של כשני מטרים בדקה בעבודות תשתית כבישים במחוז שינג'יאנג שבצפון־מערב סין. האזור מאופיין בתנודות טמפרטורה עונתיות קיצוניות.
מסור הגלגלים RWE 35 של סימקס פועל בעבודות בכבישים מהירים בסין מאז השנה שעברה בעומסי עבודה מאתגרים. בעבר הסתמך הקבלן המבצע על שיטות חיתוך ידניות באמצעות מכונות דחיפה שהצריכו קירור מים רציף כדי למנוע התחממות יתר של הלהבים. הלהבים נפגעו לעיתים קרובות, מה שהביא לעלויות תפעול גבוהות ולפריון עבודה נמוך מאוד.
הקבלן מתמחה בסלילת כבישים חדשים בשינג'יאנג, אזור שבו הפרשי הטמפרטורה בין העונות גורמים להתפשטות ולהתכווצות של מצע הכביש. תנאים אלה יוצרים סדקים באספלט, פוגעים בבטיחות התנועה ומאפשרים חדירת מים שמאיצה את תהליך ההתדרדרות של המשטח.
כדי להתמודד עם הבעיה נבחר מסור הגלגלים RWE 35 של סימקס. הכלי משמש לחיתוך חריצים ברוחב של כחמישה סנטימטרים, במרווחים של 100 מטרים לאורך מצע הכביש. חריצים אלה מתפקדים כמפרקי התפשטות, המאפשרים תנועה מבוקרת של פני השטח עקב שינויים תרמיים. כך נמנעים סדקים ומשתפרת במידה רבה עמידות האספלט לאורך זמן.
RWE 35 מצויד במערכת הטיה ואיזון עצמי. הודות לתומך מפרקי המסתובב סביב ציר התוף, המחליקים נשארים יציבים על הקרקע בכל תנאי ומאפשרים עומק חיתוך קבוע. תכנון פתחי היציאה ומנגנון ניקוי התעלה, עם שילוב ידני־מכני, מבטיחים פינוי נכון של החומר הטחון, כך שהתעלה נותרת נקייה בעומק שנקבע.
מסור הגלגלים RWE 35 הוא אביזר רב־שימושי המתוכנן להתקנה על מחפרים במשקל 8-13 טונות, וכן על מעמיסים קומפקטיים ומעמיסי החלקה. בתוספת הסטה צידית הידראולית, הוא זמין כדגם נפרד, RW 350.


