רוסיה מקבלת טילים בליסטיים מאיראן
גורמים באיחוד האירופי מסרו לתקשורת, כי השותפים הביטחוניים שלה השיגו מידע אמין שחושף כי איראן סיפקה טילים בליסטיים לרוסיה. בעבר כבר הזהירה ארצות הברית, כי אם מהלך כזה ייצא לפועל, איראן תספוג סנקציות והגבלות בינלאומיות נוספות. האישום שמגיע מהצד האירופי הוכחש על ידי איראן. מצד שני, רוסיה אינה מכחישה את המהלך באופן גלוי. גורמים ביטחוניים באיחוד האירופי ובארצות הברית סבורים שאם השמועה תתברר כנכונה, הדבר ילמד על תמיכה ממשית של איראן בפלישה הרוסית לאוקראינה.
פול סטיינו (Paul Stano), דובר מטעם האיחוד האירופי, אומר: "יש לנו מידע ממקורות אמינים שמאשר שטילים בליסטיים מתוצרת איראנית הועברו לרוסיה. בשלב זה הנתונים שבידנו נבדקים. אם יתקבל אישור רשמי לחששותינו, האספקה עצמה עלולה להתפרש כתמיכה במאמצי הלחימה ההרסניים של רוסיה." סטיינו מבהיר, כי לאיחוד האירופי ולארצות הברית תמיד הייתה עמדה ברורה. האיחוד האירופי יגיב מהר ובהתאם לשותפים הבינלאומיים שלו. התגובה עלולה תכלול סנקציות כלכליות קשות נגד איראן.
מצד שני, הדובר של משרד החוץ האיראני, נאסר קנאני (Nasser Kanani), הכחיש כל קשר לאספקת נשק לרוסיה. לטענתו, "איראן אינה תומכת בצד אחד ספציפי בסכסוך בין רוסיה לאוקראינה." המערב הזהיר את איראן משליחת טילים לרוסיה. בעבר איראן כבר ספגה סנקציות מאירופה לאחר שסיפקה כתב"מים מתאבדים מסוג שאהד (Shahed) לצבא הרוסי.
הקרמלין (מושבה של ממשלת רוסיה במוסקבה) לא פרסם תגובה רשמית. דובר הממשלה, דמיטרי פסקוב (Dmitry Peskov) אמר, כי הגורמים בממשלה מודעים לפרסומים שנוגעים להעברת הנשק האפשרית: "ראינו את הכתבות ב'וול סטריט ג'ורנל' ובמקורות תקשורת למיניהם. לא תמיד ידיעות כאלו שמתפרסמות הן אמיתית ואמינות." לדבריו של פסקוב, איראן היא שותפה מסחרית חשובה לרוסיה, והמדינות מפתחות את היחסים הכלכליים שלהן בהדרגה.

