מגה בנג
חדשות
חדשות מקומיות
לעמוד קודם

גרמניה תרכוש מל"טים נוספים מישראל

30/07/2025
זמן קריאה: 1 דק'

חיל האוויר הגרמני צפוי לרכוש שלושה מל"טים נוספים מסוג הרון TP (Heron TP) מישראל, במסגרת הרחבה מתוכננת של צי הכטב"מים האסטרטגיים שלו. המהלך בהיקף של 25 מיליון אירו. הציוד אמור להצטרף לחמישה מל"טים מבצעיים ששכורים כיום על ידי גרמניה ויעלה את מספר הכלים בצי לשמונה.

המל"ט, שמיוצר על ידי התעשייה האווירית לישראל, הוא כלי בלתי מאויש מדגם MALE (גובה בינוני ושהייה ממושכת) שמסוגל לשהות באוויר יותר מ־30 שעות ולבצע משימות מודיעין, תצפית ואיסוף מידע גם בתנאים מורכבים.

חמישה מתוך שמונת הכלים שכבר הועברו לגרמניה פועלים כיום במסגרת חוזה השכרה, אך החוזה המקורי כולל סעיף המאפשר לרכוש את הכלים השכורים - אופציה שגרמניה צפויה לממש בהדרגה. אם התקציב יאושר עם תום פגרת הקיץ של הבונדסטאג (הממשלה), המסירה הצפויה תתבצע בתוך כשנתיים.

שתי מדינות - טייסת אחת

התוכנית כוללת פריסה דו־לאומית: שישה מל"טים יפעלו מבסיס יגל במדינת שלזוויג־הולשטיין שבצפון גרמניה, ושניים יוצבו בבסיס תל נוף בישראל, בטייסת הכשרה משותפת לצוותים גרמנים וישראלים. הטייסת, שנוסדה כחלק מההסכם הביטחוני בין המדינות, מספקת הכשרה מתקדמת למפעילי כטב"מים גרמנים, תוך ניצול הניסיון הרב של ישראל בתחום.

הרחבת משימות ביטחוניות ברחבי אירופה

הרחבת צי המל"טים מגיעה על רקע הגברת המעורבות של גרמניה במשימות נאט"ו ברחבי אירופה. רק לאחרונה נשלח אחד ממל"טי הרון למשימת "השומר הבלטי" כדי להגן על תשתיות תת־ימיות אסטרטגיות של מדינות הארגון בים הבלטי כגון כבלי תקשורת וצינורות גז.

יכולות חדשות: סיור אלקטרומגנטי מהאוויר

אחת התוספות הבולטות במל"טים החדשים היא מערכת סיור אלקטרומגנטית מתקדמת, שתאפשר זיהוי של מקורות קרינה אלקטרונית - רדארים, אנטנות תקשורת ומערכות שליטה ובקרה של האויב. יכולת זו מצטרפת לחיישני תצפית באיכות גבוהה, מכ"מים מתקדמים ומערכות עיבוד מידע, שהופכות את הרון לפלטפורמה רב־משימתית הן באיסוף מודיעין אלקטרוני (ELINT) והן בלוחמה אלקטרונית (EW).

תמיכה לוגיסטית גרמנית

כמו במערך הקיים, גם המל"טים החדשים יתוחזקו על ידי חברת איירבוס DS (Airbus DS Airborne Solutions) שבסיסה בברמן. החברה מספקת תמיכה טכנית, תחזוקה ופתרונות לוגיסטיים, ומובילה את ההתאמה של המל"ט לצרכים המבצעיים והרגולטוריים של חיל האוויר הגרמני.

שיתוף פעולה שמעמיק את הברית הביטחונית

הרכישה מסמלת שלב נוסף בהרחבת שיתוף הפעולה הביטחוני בין ישראל לגרמניה - שותפות שהחלה בתחום ההדרכה, התרחבה להשכרת פלטפורמות מבצעיות, ועכשיו מתפתחת לרכישה כוללת עם טכנולוגיות מהדור הבא.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן