מערכות הגנה של רפאל לבסיסי ים
פרסונס (Parsons Inc.), חברה מובילה בתחום מערכות הגנה וטכנולוגיות ייעודיות, יוצאת בשיתוף פעולה עם החברה הבת האמריקנית של רפאל בניסיון לזכות במכרז של יחידת המרינס (Marine Corps) של חיל הים. החברות יספקו מערכות הגנה לכלים טקטיים של הזרוע הימית של צבא ארה"ב. המערכות אמורות להגן על מיתקנים וכלי שיט ממתקפות רחפנים קטנים.
המכרז מנוהל על ידי המשרד לניהול ויישום של מערכות יבשתיות (Program Executive Office for Land Systems) ונועד למצוא פתרון טכנולוגי שיוכל לזהות ולנטרל רחפנים קטנים, הן כאיום יחיד והן בקבוצות. הפנטגון מחלק רחפנים קטנים לחמש קטגוריות עיקריות. הקבוצה הראשונה כוללת רחפנים קומפקטיים שניתנים להפעלה ולשיגור באופן ידני, והרמה הגבוהה ביותר, קבוצה מס' 5, מגדירה רחפנים מסיביים וכלי טיס בלתי מאוישים בגודל של מסוק. המערכות החדשות של רפאל ופרסונס יפעלו נגד שתי קטגוריות ראשונות של רחפנים, כלומר רחפנים קטנים וקומפקטיים.
גורמים רשמיים שממונים על השתתפות במכרז אומרים, כי במרכז ההצעה שהיא אחת האופציות לבחירת הצד המזמין, נמצאת מערכת יירוט רחפנים של רפאל, שמשמשת בין היתר את כיפת ברזל. פרסונס תספק את הצד הטכני של העסקה, עם מערכות הפעלה, תוכניות ושילוב מערכות קיימות. המערכת לזיהוי ויירוט של רחפנים של רפאל קיימת ופועלת בהצלחה רבה כבר משנת 2016.
במכרזים הגנתיים, הצדדים המעורבים בדרך כלל לא מרבים לשתף פרטים או מספרים. משרד הביטחון או צד מזמין כלשהו גם לא ממהר לחשוף פרטים קריטיים ולעיתים מסווגים לתקשורת. לפיכך אי אפשר לדעת בוודאות אילו חברות נוספות ומיזמי ביטחון משתתפים במכרז ומתחרים בהצעה של רפאל ופרסונס. מצד שני, טכנולוגיות הגנה מפני רחפנים וכלי נשק אוטונומיים ובלתי מאוישים מוכיחים את עצמם ככלי לחימה חיוני הן במלחמה באוקראינה והן במלחמה של ישראל נגד ארגוני טרור ברצועת עזה. לכן אפשר לקבוע כמעט בוודאות, כי חיל הים האמריקני משך את תשומת ליבן של כמה וכמה חברות טקטיות בולטות.