רחפני נוקיה מעל שוויץ
חברת נוקיה (Nokia) משתפת פעולה עם תאגיד השידור השוויצרי (Swisscom Broadcast) כדי לפרוס רשת שירות חדשה שתבוסס על רשתות רחפני שירות (DAAS) שלה. נוקיה תספק 300 רחפנים מקוריים שיגיעו כיחידות של "רחפן בקופסה" (Drone in a Box), פיתוח מקורי של חברת התקשורת הפינית. יחידות הרחפנים מיועדות לשפר את הבטיחות הציבורית ולהשתלב בביצוע תפקידים ומשימות תעשייתיות.
הפרויקט החדש של נוקיה בשוויץ מבוסס על פרויקט דומה שהוכיח את עצמו לטובה. במאי 2023 שילבה נוקיה כוחות עם מיזם סיטימש (Citymesh) בבלגיה. לפי החוזה שנחתם בין שני הצדדים, נוקיה סיפקה 70 יחידות של "רחפן בקופסה" לסיטימש. המהלך עזר ליצור רשת רחפנים 5G אוטומטית במדינה.
הרחפנים נותנים מענה למקרי חירום באופן מהיר ואפקטיבי. 70 רחפנים נפרסו ב-35 אזורי חירום מעל בלגיה. הרחפנים אוספים מידע חיוני תוך רבע שעה מרגע קבלת קריאת חירום. כשנותני המענה הראשוני מגיעים לזירת האירוע, הרחפנים מאפשרים להם לקבל את המידע ולהבין את המצב.
300 רחפנים שיפעלו בשוויץ בחסות נוקיה וסוויסקום יספקו מענה חירום, הגנה מקיפה וכלים לבדיקת תשתיות. היוזמה מכוונת לשיפור הבטיחות של העובדים בתחום הציבורי ולשיפור של פעילות ומשימות תעשייתיות. הרחפנים ינוהלו מרחוק. הם יאספו מידע חיוני תוך דקות ספורות. סוכנויות לבטיחות ציבורית (אמבולנסים, משטרה, מכבי אש) יוכלו לשתף פעולה עם סוויסקום.
כאמור, הרחפנים החדשים של נוקיה יפעלו גם בסביבה תעשייתית. הם יסייעו לעבודה בטוחה בבניינים, במפעלים ועוד. רחפנים יכולים לתצפת על עבודות בגובה ולחסוך מאמץ אנושי בסביבות מסוכנות.
הפתרון הטכנולוגי "רחפן בקופסה" מבית נוקיה כולל את הרחפן עצמו, תחנת נחיתה/טעינה, תחנת בקרה קרקעית, מתעדים עם מצלמות וחומרה ממוחשבת הרלוונטית להפעלת רחפנים במסגרת הטכנולוגיה.