מסוק ופלטפורמה בלתי מאוישת
איירבאס (Airbus) ולאונרדו (Leonardo) השיקו פרויקט אווירי משותף שמשלב פעילות של מסוק עם מערכת בלתי מאוישת. הפרויקט הושק בכמה מקומות ומועדים בצרפת ובאיטליה בין 30 בספטמבר ל-9 באוקטובר. שיטת פעילות זו משלבת מסוקים וכלי טיס בלתי מאוישים באותה רשת, שיוצרת קבוצה משולבת.
איירבאס ביצעה את התצוגה עם מסוק H130 Flightlab ומערכת אווירית בלתי מאוישת מסוג VSR700, ובלאונרדו השיקו את המערכת באמצעות מסוק וכלי טיס נוסף שיכול לפעול הן באופן מוטס והן בשיטה אוטונומית ובלתי מאוישת.
ברונו אבן (Bruno Even), מנכ"ל מחלקת המסוקים של איירבאס, אמר לתקשורת: "הפעלה של מסוקים וכלי טיס נוספים בו בזמן מעניקה למפעילים יכולות טקטיות ומשימתיות חשובות כגון העלאת המודעות למצב הקיים, בעיקר כי פלטפורמות אוטונומיות יכולות לשתף צילומים ווידיאו בזמן אמת ולהשפיע על קבלת החלטות בשטח."
התצוגה כללה התייחסות לתסריטים כגון פעילות נגד איומים ימיים. כחלק מבימוי אויב, הפלטפורמה זיהתה סירה "חשודה" על פני המים והודיעה על כך למסוק. המסוק הצטרף לאירוע ולקח פיקוד מלא עליו, תוך כדי הכנה של הפלטפורמה הבלתי מאוישת להתערבות.
לפי הנתונים שהתקבלו מטיסות המבחן ובימוי האויב, לכלים ולמכשירים שהשתתפו בניסוי היו רמות גבוהות של שיתוף פעולה טקטי. מבחני השדה גם הוכיחו, כי כלי טיס שמגיעים מיצרנים אחרים ומבוססים על פלטפורמות אחרות, יכולים לתפקד יחד בהצלחה רבה.
הפרויקט החדשני נהפך למציאות בזכות שיתוף פעולה בין כמה חברות אירופיות. רוב הקרדיט מגיע לאיירבאס שהפעילה את המערכות ועשתה את המבחנים והבדיקות. ת'יילס (Thales) הצרפתית פעלה כגורם מרכז וסיפקה נקודות המראה ונחיתה כתחנות עיקריות.
ההכנות למשימה בוצעו בשיתוף פעולה עם Space Applications Services, חברה מבירת בלגיה, בריסל. מרכז החקר בתחום התעשייה האווירית, אונרה (ONERA), פעל כגורם מדעי בכיר וסיפק מחקרים ונתונים חשובים.