חוק שימנע השקעות במיזמי AI סיניים
הבית הלבן הכריז על חוק חדש שצפוי להפסיק את זרימת הכספים וההשקעות האמריקניות לתחום ההייטק הסיני, ובעיקר לענף הפיתוח של בינה מלאכותית. התפתחות טכנולוגית של סין היא איום ביטחוני ממשי על ארצות הברית ומדינות נאט"ו. ענף המחשוב והטכנולוגיות הגבוהות בסין מתמקד בעיקר בפיתוח מחשבים קוונטיים, בינה מלאכותית ופתרונות מתקדמים בתחום המיקרו-אלקטרוניקה.
החוק החדש שנכנס לתוקף כרגע בהגדרת כלל בלבד, אמור להפעיל את ההנחיה של הבית הלבן שפורסמה באוגוסט 2023. לפי ההנחיה, משרד האוצר האמריקני וגורמים ממשלתיים אחרים הרלוונטיים לרכישות ולמכירות של מערכות ביטחון וכלי נשק ממדינות אחרות, התבקשו להגדיר קטגוריות השקעה בטכנולוגיות שמקורן סין. דגש הושם במערכות ובטכנולוגיות ש"יש בהן סיכון פוטנציאלי לביטחון הפנים ולביטחון החוץ של ארצות הברית."
הכלל שקיים היום אוסר על אזרחי ארצות הברית להשתתף בעסקאות ובהעברות כלכליות לרכישה של אביזרים ומערכות סיניות, כולל מוליכים, קוונטים ובינה מלאכותית. הכלל גם מחייב לדווח על כל עסקה כזאת למחלקה ייעודית של משרד האוצר.
החוק החדש שייכנס לתוקף מלא בקרוב אוסר השקעות בכל חברה או מיזם סיני שמפתח או מעניק תמיכה טכנית למחשבים קוונטיים או רשתות כלשהן עם רמת הצפנה נמוכה שאינה בטיחותית. ההחלטה התקבלה לאחר פרסום של עבודות מחקר רבות, שמפרטות כי בשנים האחרונות סין התקדמה בפיתוח קוונטים ורמות הצפנה שהפכו את תקני ההצפנה ואבטחת המידע הנוכחיים של ארצות הברית לפגיעים.
ההערכה היא שמפתחים ומתכנתים סינים מצאו דרך קלה יותר להשיג גישה למערכות מוצפנות כגון מערכות בנקים וכלים ממוחשבים בכל העולם. מומחים בתחום אבטחת מידע הטילו ספק באמינות של מסמכים ומחקרים שהגיעו מסין, אך בבית הלבן סבורים, כי האיום הקוונטי אכן קיים וגדל מיום ליום, לכן יש להתייחס אליו בכל הרצינות.