מגה בנג
ניוזלטר מגה בנג
מגה בנג גיליון 111
לעמוד קודם

תעופה נקייה יותר בזכות מימן

02/12/2024
זמן קריאה: 1 דק'

היום אפשר לראות שהמאמצים לחיסכון בפליטות ובהוצאות של פחמן דו-חמצני (CO2) מזהם מתגברים בעיקר בתחום המכוניות. יותר רכבים חשמליים והיברידיים עולים לכבישים מדי שנה, ואילו כלי תחבורה אחרים ממשיכים להפיק גזי חממה ולזהם את הסביבה. הכוונה היא קודם כל למטוסים אזרחיים.

מתוך המודעות להשפעה המזיקה של מטוסים על הסביבה, מיזמים וחברות רבות עובדים על חידוש טכנולוגיות ושיטות ייצור. ברמה הכללית, אפשר להביא כמה דוגמאות מתחומי התחבורה למיניהם. בתחום הלוגיסטיקה הימית, מופיעות שוב ספינות מפרשים. בתחום התעופה, מוצעות טכנולוגיות חדשות שמבוססות על שימוש במימן כמקור דלק עיקרי למטוסים.

המגזין המדעי ACS פרסם לאחרונה מחקר חדש ובו פירוט של מודלים ממוחשבים למטוסי מימן עתידיים לצד יתרונות וחסרונות של תעופה הפועלת על מקורות מימניים. אחד מעורכי המחקר מסביר, כי הדרך למטוסים מימניים עדיין ארוכה. עם זאת חוקרים ומדענים מקווים, כי עבודתם האקדמית תשמש בסיס למאמצי פיתוח חדשים. רמת פליטות הפחמן הדו-חמצני בענף התעופה זינקה בשנים האחרונות. קצב הפליטות הרבה יותר גבוה מזה של תחבורת כבישים, רכבת וספינות בעשורים האחרונים. נתונים עדכניים של סוכנות האנרגיה הבינלאומית (International Energy Agency) מלמדים על כך.

בשביל להפחית את השפעות האקלים האפשריות, מומחים טכניים ומדענים בתחום ההנדסה משפרים את המבנה ושיטת הפעילות של מטוסים. אחד הפתרונות לייעול מערכות ותהליכים הוא פיתוח של מקורות דלק עם רמת פליטות מזהמות נמוכה, בהם מימן. המימן משמש להפעלת מנועים בבעירה ישירה או כמקור להזנת תאי חשמל בסוללות ובמצברים. הגישה של מימן כמקור דלק עיקרי היא ששימוש בו אינו מייצר פחמן דו-חמצני כלל ומספק יותר אנרגיה יחסית למשקל המטוס לעומת דלק סילון.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן