ישראל וארגנטינה מחזקות קשרים ביטחוניים
שר הביטחון הארגנטיני לואיס פטרי (Louis Petri) נפגש לאחרונה עם מקבילו הישראלי ישראל כ"ץ בשביל לחתום על הסכם ביטחוני שיעזור לשתי המדינות לחזק את הקשרים הביטחוניים ולבנות שיתופי פעולה שנים רבות קדימה. ההסכם נגע במגוון רחב של נושאים ופרויקטים משותפים בתחומים הגנת סייבר, פיתוח והספקה של כלי טיס בלתי מאוישים, הגנת הגבולות ועוד. שני שרי הביטחון גם סיכמו על שיתופי פעולה עתידיים ברמה ממשלתית. לפיכך שתי המדינות מתחייבות לבצע עסקאות עתידיות בענף: ציוד טקטי, תחמושת, מכשירי רדיו, מחשבים ועוד. ההסכם אמור להיות בסיס להקמת תוכנית משותפת לסדנאות אסטרטגיות וסמינרים.
אלוף במיל' אייל זמיר, מנכ"ל של משרד הביטחון, נפגש עם פטרי בעת ביקורו בארץ. השניים דנו בנושאים טקטיים ואסטרטגיים, בכלל זה הפעילות של איראן במזרח התיכון ובאמריקה הלטינית. בהודעה הרשמית מטעם משרד הביטחון נאמר, כי זמיר ופטרי הדגישו את החשיבות של שיתוף פעולה מתמשך ויצירת סביבת עבודה אפקטיבית ומאוזנת.
ארגנטינה התקרבה לישראל במפה הגיאופוליטית מאז שחאבייר מיליי (Javier Milei), הנשיא הנבחר של המדינה הדרום אמריקנית, עלה לשלטון ב-2023. במאי 2024, בעיצומה של מלחמת חרבות ברזל, ביקר מיליי בארץ ונפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. כחודשיים אחרי ביקורו הרשמי של מיליי הגדירה ארגנטינה את חמאס כארגון טרור באופן רשמי. משרד הביטחון הגדיר את ביקורו של פטרי כהוכחה לתמיכה יציבה של ארגנטינה בישראל, בייחוד על רקע המלחמה.
ארגנטינה נשארת אחת הידידות היחידות של ישראל בדרום אמריקה. קולומביה ובוליביה ניתקו את הקשרים הדיפלומטיים עם מדינתנו כמחאה על פעילות ישראל ברצועת עזה. השלטונות של מדינה דרום אמריקנית נוספת, ונצואלה, היו ונשארו בין המבקרים החריפים של ישראל לאורך שנים.
בשנים האחרונות, מספר חברות ביטחוניות ישראליות חתמו על עסקאות עם גורמים ארגנטיניים. מערכת ההגנה מפני רחפנים אלטה (Elta), המיוצרת על ידי התעשייה האווירית הישראלית, נפרסה כשכבת הגנה מעל ארגנטינה כשזאת אירחה את הכנס הפוליטי G20 בבואנוס איירס בשנת 2018. ארגנטינה משתמשת במערכות הגנה ישראליות על בסיס קבוע.
צילום: חשבון משרד הביטחון באינסטגרם