כלי AI להגנה אווירית
חברת GDIT משיקה כלי חדש למערכות הגנה אווירית המבוססת על בינה מלאכותית. היא אוספת מידע מחיישנים רבים ומשלבת אותו לסיגנלים אחידים. שיטת הפעילות של הכלי החדש עשויה לשנות את האופן שבו חילות האוויר וכוחות מבצעיים בעולם מתגוננים מפני איומים אוויריים גוברים כגון טילים על-קולים ומתקפות רחפנים מסיביות.
רחפנים וטילים מתמרנים מחלישים את השיטות הקונבנציונליות של הגנה אווירית. מצד שני, ההתקדמות הטכנולוגית פתחה לכוחות הביטחון אפשרויות חדשות בהפעלות רדארים, לוויינים ועבודה עם מערכות מידע. היום יש אינספור טכנולוגיות, תוכניות ושיטות שמזהות איומים אוויריים ומתריעות עליהם. האתגר הגדול הוא לאסוף את המידע הרלוונטי בשטח, בעיקר בסביבות שבהן האויב משבש את דרכי התקשורת והסיגנלים.
מערכות זיהוי ועיבוד מידע חירום אמורות לקלוט את הנתונים (איומים), להמיר אותם למידע ממוחשב שיהיה ברור למערכות נוספות שאיתן הן עובדות, ולשלוח את ההתראות למפעילים על הקרקע. כל זה צריך להתרחש בפרקי זמן מצומצמים מאוד, עם תגובות מהירות.
לאחרונה השיקה GDIT מערכת חכמה חדשה שמתוכננת בשביל לפתור בעיה של עיבוד מידע טקטי מכמה מקורות. המערכת, הידועה בראשי התיבות DOGMA, הושקה באחד התרגילים של הצבא האמריקני שהתקיים באוגוסט. המערכת קולטת את המידע המתקבל ממגוון חיישנים שפועלים בתוך רשת אחת, ומחפשת שבילי תקשורת זמינים להעברת המידע לגורמים הרלוונטיים באופן המהיר ביותר.
בשלב הראשון והחשוב ביותר, DOGMA מוצאת יעד ראשוני לקליטת המידע. ברנדון בין (Brandon Bean), מנהל מחלקת פיתוח בתחום המחשבים ו-AI ב-GDIT, מסביר: "היעד הראשון עשוי להיות כל דבר כמעט, ממכשירי קשר ורדיו ניידים ועד לוויינים שנמצאים באורביטה הנמוכה של כדור הארץ." משם הכלי שולח את המידע שהתקבל מחיישנים של מכשירי ההגנה האווירית למרכז בקרה משולב (Combined Air Operations Center). בשלב קליטת הנתונים הראשוני, כשהמערכת מקבלת אותם מהחיישנים עצמם, שילוב AI להבנת המצב ולהאצת תהליכים יש משמעות רבה.
צילום: US Air Force