ישראל תזמין מיירטי כיפת ברזל
משרד הביטחון של ישראל הודיע רשמית, כי חלק מהכסף שהועבר למדינתנו כסיוע מארצות הברית יופנה לרכישה של מיירטים נוספים לכיפת ברזל. כיפת ברזל היא כידוע אחד משלוש השכבות של ההגנה האווירית. עסקת הרכישה החדשה נחתמה לאחרונה עם חברת רפאל, האחראית לפיתוח ולייצור של מערכות כיפת ברזל. כחלק מהעסקה, רפאל תרחיב את מאמצי הייצור של המערכת.
מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף במיל' אייל זמיר אמר, כי החתימה על ההסכם החדש עם רפאל היא אלמנט מרכזי במאמצי החיזוק של צה"ל ויכולות הלחימה שלו. גם יואב תורג'מן, מנכ"ל רפאל, בירך על החתימה של ההסכם והדגיש את הקשרים ההדוקים של רפאל עם הסוכנות להגנה מפני טילים של ארה"ב (Missile Defense Agency).
מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל, ישראל מתמודדת בהצלחה עם האיום האווירי מרצועת עזה ולבנון, בעיקר בזכות פעילות תקינה של מערכות כיפת ברזל. בד בבד כיפת מגן, הגרסה הימית של כיפת ברזל, הופעלה נגד רחפנים וטילים שהגיעו מתימן. במאי 2024 הוקם בצה"ל גדוד שתפקידו העיקרי להפעיל את מערכת כיפת ברזל.
ההסכם החדש שנחתם ב-16 בינואר הוא חלק משיתוף הפעולה החדש בין ישראל לארצות הברית. חבילת הסיוע החדשה, בסך 8.7 מיליארד דולרים, אושרה על ידי הקונגרס האמריקני עוד באפריל 2024. מתוך הסכום הזה, 5.2 מיליארדים יושקו בחיזוק מערכות הגנה אוויריות, בהן כיפת ברזל, קלע דוד ומערכת הגנת לייזר חדשה, שכרגע נמצאת בשלבי פיתוח מתקדמים.
משרד הביטחון לא חושף נתונים כלכליים, לפיכך בשלב הזה לא ידוע איזה חלק מהתקציב יועבר לרפאל או כמה מיירטים חדשים יירכשו. מערכות היירוט של כיפת ברזל מיוצרות הן בישראל והן במפעל שנמצא באיסט קמדן (East Camden) שבמדינת ארקנסו האמריקנית. האתר האמריקני בונה את המערכות כחלק מהסכם בין רפאל לחברת ריית'יון.