מגה בנג
ניוזלטר מגה בנג
מגה בנג גיליון 124
לעמוד קודם

מטוס אימונים עתידי

29/06/2025
זמן קריאה: 1 דק'

תאגיד מיצובישי לתעשיות הכבדות (Mitsubishi Heavy Industries - MHI) חשף בתערוכת הביטחון DSEI 2025 בצ'יבה את חזונו למטוס האימון העתידי של יפן. הדגם החדש, המכונה T-X, נועד להכשיר טייסים לעידן שבו מטוסי קרב מהדורות החמישי והשישי ייהפכו לסטנדרט מבצעי. T-X, שתוכנן להחליף את מטוס האימון המזדקן Kawasaki T-4, הוא דו־מנועי ובעל שני מושבים. תא טייס דיגיטלי מתקדם עם מסכי מגע ותצוגות חכמות מדמים את סביבת העבודה של מטוסי קרב מודרניים. המטרה היא לאפשר לטייסים צעירים להתנסות בכלים, בתצוגות ובתגובות הדומות לאלו שיחוו בקרב אמיתי.

אחת התכונות הבולטות של הדגם היא טכנולוגיית סימולציה פנימית שמאפשרת לתרגל תרחישים כגון התחמקות ממכ"ם והתמודדות עם טילים בזמן טיסה אמיתית, אך ללא חימוש חי וללא איומים ממשיים. בכך מצמצם המטוס את הפער בין אימון לתפעול מבצעי. החברה לא מסרה מתי אבטיפוס ראשון צפוי לטוס, אך בכירים ב-MHI ציינו כי ההצעה תוגש בקרוב רשמית למשרד ההגנה של יפן.

MHI אינה השחקן היחיד שמתמודד על חוזה ההחלפה של מטוס האימון היפני. לפי דיווחים משנת 2024, ממשלת יפן שוקלת גם את T-7A Red Hawk - מטוס אימון שפותח בשיתוף פעולה בין בואינג (Boeing) לסאאב (SAAB) וכבר נמצא בשירות חיל האוויר האמריקני. האפשרות לבחור בדגם האמריקני עשויה לספק יתרונות בתחומים עלויות ואינטגרציה בין־צבאית טקטית. גם מטוס האימון העל־קולי T-50 Golden Eagle של התעשייה האווירית הקוריאנית (Korean Aerospace Industries) הוזכר בעבר כמתמודד פוטנציאלי, אך נכון לעכשיו אין לכך אישור רשמי.

החשיפה של T-X משתלבת במאמצי יפן להצעיד את מערך האוויר שלה קדימה ולבסס מעמד טכנולוגי מתקדם בתחום התעופה הצבאית. בחודש מאי האחרון נמסרו שלושה מטוסי F-35 לידי חיל האוויר היפני בבסיס קומאצו (Komatsu), כחלק מעסקה רחבת היקף עם ארה"ב לרכישת 105 מטוסי F-35A ו־F-35B בסכום כולל של 23 מיליארד דולר. בד בבד יפן משתתפת בפרויקט גלובלי ללחימה אווירית, Global Combat Air Programme, עם בריטניה ואיטליה. הפרויקט נועד לפתח מטוס קרב חמקני מהדור השישי עד שנת 2035.

המטוס החדש צפוי להחליף את Eurofighter Typhoon ואת מטוסי F-2 של מיצובישי, ויכלול טכנולוגיות חמקנות מתקדמות, חיישנים מתקדמים וקישוריות רשתית. בין השותפים המרכזיים בפרויקט: MHI, BAE Systems הבריטית, Leonardo האיטלקית. שרשרות האספקה העולמיות שלהן אחראיות לייצור ולהרכבה.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן