מגה בנג
ניוזלטר מגה בנג
מגה בנג גיליון 95
לעמוד קודם

קידום מחקרים בהגנת סייבר לתשתיות אנרגיה

22/05/2024
זמן קריאה: 1.5 דק'

כחלק משיתוף פעולה בין ישראל לגרמניה בתחום הגנת הסייבר בתשתיות אנרגיה, משרד האנרגיה והתשתיות ומשרד החינוך והמדע הגרמני ישקיעו מיליון אירו כל אחד, לפיתוח מחקר בתחום סייבר ודיגיטזציה. במסגרת זו התקיים אירוע בהשתתפות חוקרים מגרמניה ומישראל, שבו ציינו את זכר קורבנות השואה ודיברו מדע.

שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן: "מרגש לראות שתחת המתקפות על ישראל והחוקרים הישראלים באוניברסיטאות ברחבי העולם, מתכנסים חוקרי אבטחת סייבר מובילים מגרמניה וישראל כדי לשתף פעולה בהגנה על תשתיות חיוניות. גרמניה היא בעלת ברית איתנה של מדינת ישראל ושל העם היהודי. אני בטוח כי המומחיות של המחקר הישראלי והגרמני בהגנת סייבר תתרום רבות לאבטחת תשתיות חיוניות בעולם ותסלול את הדרך לעתיד בטוח יותר לכולנו."

החוקרים הישראלים השותפים למחקר מאוניברסיטת תל אביב, מאוניברסיטת בן גוריון, מהאוניברסיטה העברית ומהטכניון, יעבדו עם עמיתיהם הגרמנים מאוניברסיטת גתה ומאוניברסיטת פרנקפורט על פיתוח שיטות ואמצעים חדשים להתמודד עם איומי סייבר הולכים וגוברים. מעבר להיותו אירוע מחקרי, אירוע זה מסמל את הסולידריות החזקה בין ישראל לגרמניה הן בזמן מלחמה והן בזמן שלום.

בדצמבר האחרון חתמו שתי המדינות על תוכנית עבודה משותפת בתחום האנרגיה לשנת 2024 במסגרת ועידת האקלים העולמית COP28. ההסכם שם דגש בשיתוף פעולה בנושאים כגון הגנת סייבר, ביטחון אנרגטי והגנה על תשתיות אנרגיה, ובנושאים כגון התייעלות באנרגיה, הגנה על תשתיות אנרגיה פיזיות והרחבת תשתיות האנרגיות המתחדשות, בייחוד רשת החשמל ותחבורה חשמלית.

משק האנרגיה בישראל בפרט ובעולם בכלל עובר בשנים האחרונות הליך דיגיטציה מואץ בעקבות ביזור מערכות אנרגיה. למהלך זה יתרונות רבים הן לעסקים הן לצרכנים, אך בד בבד הוא מגדיל את הסיכויים לתקיפות סייבר. המיתקנים הקטנים מציבים אתגר של ממש לאבטחת סייבר.

חוסנן של תשתיות האנרגיה נהפך בשנים האחרונות לתחום עיסוק מרכזי בשל החשש ההולך וגובר מתקיפות סייבר כגון הפסקות חשמל נרחבות, ריגול או סחיטה של מפעילי רשת. מתקפת סייבר כזו עלולה להביא לאובדן שליטה על מיתקנים ותהליכים במערכת החשמל, ועקב כך לגרום שיבושים נרחבים בשירות ואף נזקים פיזיים.

ממשלת ישראל וממשלת גרמניה שמו לעצמן למטרה להגן על עצמן מפני מקרים שכאלה. לשם כך הממשלות משקיעות יותר ויותר באבטחת סייבר, מפתחות תקני אבטחה מתאימים ומקדמות מחקר בנושא.

 

חוקרים מישראל וגרמניה. צילום: משרד האנרגיה והתשתיות

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן