AI ישנה את משחקי המלחמה
משחקי לחימה, בימויי אויב, תמיד היו חלק מרכזי בהכנה ובאימון של חיילים וצוותים לקראת איומים ממשיים. משחקי מלחמה ותרגילים נועדו לספק מידע ויכולת אימון וירטואלי הן לחיילים פשוטים והן למפקדים שלהם. משחקי מלחמה ראשונים, כתרגילים שמביימים ומדמיינים סיטואציות קרב אמיתיות, פותחו על ידי קצינים פרוסיים עוד בתחילת המאה ה-19. משחקי מלחמה משחזרים ניסיון אנושי ומנבאים התפתחויות בשדה הקרב. בעזרת תרגילים אפשר לתכנן מתקפות וטקטיקות הגנתיות ולהבין אתגרים לוגיסטיים ומבצעיים.
בינה מלאכותית היא כבר חלק מהותי מהפעילות הצבאית. צה"ל משתמש בבינה מלאכותית בתכנון ובביצוע של מהלכי לחימה ברצועת עזה. ההתפתחות של בינה מלאכותית אמורה להשפיע על משחקי המלחמות באופן טוטאלי כבר בעתיד הקרוב. AI תעזור למפקדים ליצור מודלים מדויקים של טקטיקות ומצבי לחימה במקום להסתמך על האינטואיציה האנושית בלבד. מערכות של בינה מלאכותית ניתנות לשדרוג ולהתאמה אישית כבר עכשיו, והדבר גם פותח אפשרויות בלתי מוגבלות בפני המפקדים והמפעילים.
משחקי המלחמות של העתיד, המבוססים על בינה מלאכותית, יעזרו למפקדים לא רק לתפקד בקרבות וירטואליים. מערכות AI יגרמו לשיפור ניכר בתכנון המבצעי. בימוי מדויק של תסריטים לוגיסטיים ומבצעיים אמור להגיע לרמה טכנית חדשה שטרם הכרנו. עוצמה טכנולוגית, כמעט בלתי מוגבלת, של מערכות ממוחשבות חכמות, תאפשר למתכננים ולאסטרטגים לבדוק את המודלים הקרביים שלהם עוד לפני שהם מיישמים אותם בחיים האמיתיים.
שילוב של מערכות בינה מלאכותית יאפשר למשחקי מלחמה לשלב יותר אסטרטגיות, ויהפוך אותן לגמישות יותר. AI תספק תובנות חשובות וניסיון חשוב הן למפקדים בכירים והן למנהיגים פוליטיים.