מגה בנג
ניוזלטר מגה בנג
מגה בנג גיליון 98
לעמוד קודם

בואינג זכתה במכרז לייצור טילים מונחים

24/06/2024
זמן קריאה: 1 דק'

חיל האוויר האמריקני העניק לחברת התעופה בואינג (Boeing) חוזה לייצור ואספקה של טילים מונחים. משרד הביטחון מתעתד להשקיע 7.5 מיליון דולרים בפרויקט חדש. למעשה, בואינג התבקשה ליצור ולספק ערכות ומערכות המרה של טילים סטנדרטיים לטילים מונחים. הטילים ה"חכמים" יותר מוכרים גם בראשי התיבות JDAM (Joint Direct Attack Munitions, תחמושת משולבת לתקיפות ישירות).

בואינג תספק מערכות ורכיבים לטילים בתנאים של מחיר קבוע וחוזה שאינו מוגבל מבחינת הכמות. למעשה, בואינג מתחייבת לספק לחיל האוויר טילים מונחים חדשים ללא הגבלות ומסגרות זמן קבועות. הייצור והפיתוח יתמקדו באחד המפעלים המרכזיים של בואינג שממוקם בסנט לואיס, במדינת מיזורי האמריקנית (St. Louis, Missouri). גורמים בחיל האוויר מסרו לתקשורת, כי כמות ערכות JDAM שבואינג אמורה לספק לפי תנאי החוזה עדיין לא מוגדרת. בואינג נמנעה מתגובה והפנתה את כל השאלות לחיל האוויר.

חלק ממערכות JDAM מיועדות לחיל הים. הזרוע הימית של הצבא מסייעת במימון הפרויקט. מדינות נוספות ששמן לא הוזכר בפרסומים רשמיים יקבלו גם הן מערכות JDAM. חוזים ביטחוניים עם מדינות אחרות אמורים להכניס עד 228 מיליון דולרים לקופה המדינית של ארצות הברית. בשביל ליצור טילים מונחים בעזרת ערכות JDAM, חיל האוויר (או חיל הים) מחבר את ערכות הזנב לטילים רגילים ו"טיפשים". משקל הטילים משתנה בטווח שבין 225 ל-905 קילוגרמים. הערכה המתחברת כוללת מערכת ניווט ויחידת הכוונה שעובדת על טכנולוגיית GPS. היא מאפשרת לכוון את הטיל ממטוס קרב היישר אל המטרה שלו על הקרקע.

המחיר של ערכות JDAM נע בין 25 ל-84 אלף דולרים לערכה אחת, תלוי בכמות שחיל האוויר רוכש מבואינג כל שנה.

זאת לא הפעם הראשונה שבואינג מספקת מערכות דומות לכוחות הביטחון. בשנת 2021 היא קיבלה הזמנה לייצור ואספקה של ערכות טילים מחיל הים האמריקני בסך 344 מיליון דולרים. חיל האוויר גם עבד מול בואינג בנושא אספקת חלקים למערכות JDAM, עם חוזה בסך 40.5 מיליון דולרים שהועבר לחברת התעופה בינואר בשנה שעברה.

 

לפרטים נוספים

 

צילום: Koby Saunders, US Air Force

צילום: בואינג

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן