מגבלות על התקנת עמדות טעינה ביתיות
במסגרת עדכון תקנות החשמל הלאומיות בארצות הברית (NEC) לשנת 2026, הוחלט לאסור התקנה עצמאית של עמדות טעינה לרכב חשמלי (EV) בידי בעלי בתים שאינם אנשי מקצוע מוסמכים. ההחלטה התקבלה לאחר שחברי איגוד ההגנה מפני אש (NFPA) דחו הצעה לבטל את הדרישה החדשה ותיקון נוסף שנועד למנוע הפסקות חשמל בעת טעינה.
העדכון החדש בקוד החשמל האמריקני קובע כי ציוד קבוע להעברת אנרגיה לרכב חשמלי "יותקן על ידי אדם מוסמך בלבד". אף שההגדרה לא ברורה לחלוטין, מרבית הרשויות המקומיות צפויות לפרש את ההנחיה כדרישה לחשמלאי מורשה בלבד. שינוי זה עשוי להפוך את התקנת המטענים לרכבים חשמליים בבתים פרטיים לא רק ליקרה יותר אלא גם לבלתי נגישה לחלק מהציבור.
חשש להתקנות פירטיות
חברות בתחום הטעינה, כולל איגוד יצרני הרכב, הזהירו כי ההגבלה החדשה עלולה להביא לתוצאה הפוכה מהמתוכנן. במקום להעלות את רמת הבטיחות, היא עלולה לגרום לבעלי בתים לנקוט התקנות פירטיות, ללא היתר וללא פיקוח בטיחותי. לדוגמה, אדם יכול להצהיר שהוא מתקין שקע תעשייתי למטרת הרחבה של כמות השקעים בבית או לכל סיבה אחרת, ובפועל להשתמש בו לטעינת רכב - פעולה שללא חיווט מתאים עלולה להיות מסוכנת.
עוד נטען, כי המגבלות החדשות יפגעו בעידוד התקנה של מטענים קבועים. מטענים כאלו נחשבים לפתרון בטוח יותר לעומת מטענים ניידים עם חיבור תקע על ידי מומחים בתחום החשמל וטעינת רכבים.
חשש לפגיעה באמינות הטעינה
חברי איגוד ההגנה מפני אש דחו גם הצעה להסיר מהתקן דרישה חדשה לשילוב מפסק פחת (GFCI) רגיש במיוחד במעגל הטעינה. התקנה מחייבת התקנת מתג הפסקה נוסף עם סף תגובה של 5 מילי אמפר בלבד, נוסף למעגל ההגנה שכבר קיים בכל מטען תקני לרכב חשמלי. לטענת מתנגדים כגון טסלה, ריביאן ופולקסווגן, דרישה זו תגרום ל"הפסקות שווא" בשל כבלים רטובים או שינויים רגילים במתח, ולהקשות את הטעינה הציבורית.
כמו במקרה הראשון, גם כאן ההצעה לביטול הסעיף הועלתה לדיון, ונדחתה. שני השינויים יהיו חלק מהתקן הרשמי אף שלמדינות אחדות בארה"ב עדיין יש זכות הצבעה ואפשרות להחריג סעיפים מסוימים מהיישום החוקי.