לקוחות של טסלה לא מרוצים מעדכון
חברת טסלה (Tesla), אחת היצרניות הגדולות של רכבים חשמליים בעולם, הודיעה לפני זמן קצר על עדכון תוכנה חשוב לרכבים שלה. לפי ההודעה של טסלה שהתפרסמה באפליקציה הרשמית של החברה, העדכון כולל כמה שדרוגים ושינויים אוטונומיים מהותיים, כולל מעבר נתיב אוטונומי בהתאם למהירות, למסלול הנבחר ולזיהוי רמזורים.
הנהיגה האוטונומית מתבצעת בהתאם למה שהרכב "רואה" דרך המצלמות. העדכון החדש של הנהיגה האוטונומית דומה למדי לחבילת המערכות FSD (נהיגה עצמאית מלאה) של טסלה. העדכון החדש, שזמין לנהגי טסלה בסין, פחות מתקדם ברמה הטכנית מהגרסה שזמינה באירופה ובארצות הברית. גורמים רשמיים מטעם טסלה מסבירים, כי החסרונות הטכניים והיעדר אופציות מסוימות נובעים מחוסר בנתונים ממוחשבים על כבישים בסין וחוקי תנועה מקומיים.
FSD היא חבילה של מערכות עזר בנהיגה שעובדות בשילוב בינה מלאכותית בשביל להתמודד עם תנועה מורכבת בכבישים. FSD היא מעין תוספת חכמה למערכת הנהיגה העצמאית הסטנדרטית (טייס אוטומטי) של טסלה. אילון מאסק (Elon Musk), מנכ"ל טסלה אומר, כי בכוונתו להביא את מערכת FSD המלאה לשימוש והפעלה בסין, אך סנקציות והגבלות כלכליות שהוטלו על סין בזמן האחרון מקשים את המהלך.
נהגי טסלה בסין עדיין אמורים לקבל את מערכת FSD בגרסתה המלאה, אך עדכון המערכת במדינה נדחה, תחילה לסוף שנת 2024 ועכשיו למועד שאינו מוגדר בשנת 2025.
בעלי רכבים של טסלה בסין התייחסו ברשתות החברתיות המקומיות לעדכון החלקי שקיבלו, והביעו אכזבה ואי שביעות רצון. לטענתם, עדכון המערכת האוטונומית אינו תואם את היכולות הטכניות של FSD, והם נפלו קורבן לשיווק שקרי מצד החברה כשלא קיבלו את מלוא האופציות הטכניות של המערכת.
יצרני רכבים מקומיים בסין מציעים רכבים חשמליים עם מערכות אוטונומיות דומות, חלקם גם ללא תשלומי מנוי. מחיר למנוי של מערכות אוטונומיות של טסלה בסין עולה בין 7,000 ל-9,000 דולרים. לשם השוואה, לחברת שיאומי (Xiaomi) מערכת נהיגה אוטונומית מלאה ללא תשלום גם במכוניות מדגם SU7. כבר כמה חודשים שנתוני המכירות של שיאומי יותר טובים מאלו של טסלה.