מותג הלבשה לרוכבים נגד אסוס
מותג ההלבשה לרוכבי אופניים אססוס (Assos) הגיש תביעה ייצוגית נגד ענקית האופנה המקוונת אסוס (Asos). בעבר כבר שילמה החנות הבריטית ל-Assos כ-20 מיליון פאונד בשביל להגיע להבנה בנושא זכויות יוצרים וזכויות שימוש בשם המסחרי.
אשר לתביעה החדשה, פרטיה עדיין לא מוכרים לתקשורת. התובעת היא חברת הלבשה שוויצרית שנחשבת אחד המותגים הבולטים והיוקרתיים בתחום. לפי נתונים שפורסמו בתקשורת, החברה הגישה תלונה לבית המשפט העליון (High Court). בתביעה נאשמות שלוש חברות ושלוחות של אסוס (חנות בגדים אינטרנטית), בהן החברה הראשית (Asos PLC) והנציגות הצרפתית שלה (Asos France). לפי התביעה, היא הוגשה בעקבות "הפרת תנאי חוזה".
התביעה החדשה היא פרק נוסף בעימות חוקי ארוך שנים. ב-2011 זכתה Assos במשפט, שקבע כי חנות הבגדים הבינלאומית אסוס תימנע משיווק ומכירה של בגדי המותג שלה בשווייץ. הטענה העיקרית הייתה קשורה לדמיון בין שמות המותגים. Assos טענה, כי הדבר עלול לבלבל לקוחות וקונים פוטנציאליים, בוודאי כששני הצדדים מתעסקים באותו ענף - שיווק ומכירה של בגדים. מותג בגדי הרוכבים השוויצרי הצליח לשכנע את משרד הסחר האירופי שמתמקד ב"הרמוניזציה של השוק הפנימי" (EU Office for Harmonisation in the Internal Market, OHIM).
מותג הבגדים Asos הצליח להגן על זכויותיו במדינות אחרות. ההחלטה בתביעה דומה בבריטניה, בארצות הברית, בצרפת ובגרמניה, התקבלה לטובת המותג הבינלאומי, המוכר יותר. ב-2016 נחשף, כי חנות הבגדים המקוונת אסוס שילמה כ-20 מיליון פאונד (25 מיליון דולרים) למותג האופניים והמשווק הרשמי שלו בגרמניה, אנסון (Anson Herrenhaus), בניסיון "להבטיח דו-קיום והבנה בין כל הצדדים המעורבים".
פלטפורמת ההלבשה Asos הוקמה בשנת 2000 בשם "As Seen on Screen", ("כפי שנראה על המסך"). היא שינתה את השם לראשי התיבות של הביטוי כעבור כשנתיים. היום Asos נחשבת לאחת הפלטפורמות הפופולריות ביותר בתחום האופנה המהירה.
מותג בגדי הרוכבים Assos הוקם בשנת 1976 על ידי טוני מאייר מוסא (Tony Maier-Moussa). המותג נשאר בבעלותה של משפחת מאייר 40 שנים לפני שנמכר לתאגיד TZP.