ריקול אופני קיוב
חברת קיוב (Cube) הודיעה על ריקול לאופני הכביש Agree C:62 מהשנים 2025 ו־2026, וקראה לרוכבים להפסיק מייד את השימוש בהם בעקבות דיווחים על התקלפות שכבות וסדקים במזלגות הקרבון. בהצהרה שפרסמה החברה נמסר, כי כל הרוכבים חייבים להפסיק להשתמש בדגמים הרלוונטיים לריקול ללא יוצא מן הכלל, וכי כל מזלג יידרש לעבור בדיקה מקצועית והחלפה בעת הצורך.
קיוב ציינה כי הריקול מגיע לאחר מספר מצומצם של דיווחים על סדקים שנוצרו מעל תושבת הבלם בגרסאות האחרונות של מזלגות הדגם, וכי בבדיקה נמצא ששינוי בחומר השרף יצר אזורים עם כמות שרף נמוכה מדי. לטענת החברה, ממצאים אלו גורמים שמזלגות מסוימים אינם עומדים בתקני האיכות שלה במקרה של כוח בלימה גבוה.
לפי הדיווחים, התקלפות ושבירה של שכבות הקרבון עשויות להתפתח לכשל חמור, והדבר מעלה חשש ממשי לבטיחות הרוכבים. הריקול נוגע לכל דגמי CUBE Agree C:62 משנת 2025 ועל דגמי 2026 שנמכרו לפני 30 בנובמבר 2025, בכל מידות השלדה.
קיוב פתחה דף ייעודי באתר החברה, שבו אפשר להזין את מספר השלדה ולבדוק אם הדגם מושפע מהתקלה ורלוונטי לקריאה החוזרת. על המזלג עצמו קיים מספר סידורי הרשום בצינור ההיגוי ומצריך פירוק של מערכת הראש לצורך גישה. הפעולה חייבת להתבצע על ידי טכנאי מוסמך בלבד.
החברה מדגישה כי כל השלבים - הבדיקה, האימות, ההחלפה והטיפול המלא - חייבים להתבצע אצל משווק מורשה של קיוב בלבד. קיוב מציינת כי היא פועלת במהירות כדי לספק מלאי חדש של מזלגות חלופיים, וכי ההחלפות הראשונות צפויות להיות זמינות בתחילת פברואר 2026. לאחר מכן צפויים משלוחי המשך במרווחים קבועים עד סיום מלא של מהלך הריקול.


