מגה ולו
מדורים
ציוד ואביזרים
לעמוד קודם

מנוע חשמלי חדשני מבית מביק

24/04/2023
זמן קריאה: 1 דק'

המותג הצרפתי לציוד לאופניים, מביק (Mavic), מציג פיתוח מקורי - מערכת מנוע חשמלית בשם X-Tend. לפי המותג, מדובר באחד החידושים החשובים בתחום בשנים האחרונות. הפיתוח של המנוע החשמלי התחיל עוד בשנת 2016, הרבה לפני שמביק חוותה משבר כלכלי שסוקר בתקשורת המקצועית. למרות כל התהפוכות, החברה המשיכה לעבוד על הפרויקט הטכני ולהשקיע בו.

המנוע החדש מכוון בעיקר לאופני כביש - הדבר מוסיף אתגר לתהליכי התכנון והפיתוח. ענף אופני הכביש החשמליים פחות מפותח ופופולרי מענפים דו-גלגליים חשמליים אחרים. זה קשור למגוון גורמים, בהם משקל האופניים ואיכות הרכיבה.

למרות הכול, מערכת X-Tend נראית כמערכת החשמלית הקלה ביותר שיוצרה, והיא מוכנה להתקנה על אופני כביש. היא שוקלת 1.2 קילו בלבד ומורכבת ממנוע בראשלס בהיקף 87 מילימטרים. החברה טוענת שהמערכת עברה בדיקות ומבחנים טכניים רבים וקפדניים, ואופניים המצוידים במערכת עברו כבר יותר מ-120 אלף קילומטרים. הטכנולוגיה כבר קיבלה 15 פטנטים מקוריים מאושרים.

הקלות של המנוע פותחת למעשה אפשרות לבנות אופני כביש חשמליים קלים במיוחד, שמשקלם עד עשרה קילוגרמים - משהו שכמעט לא קיים היום. עם זאת אל תצפו לאופניים חדשים ששוקלים כמו נוצה - מערכת שלמה עם סוללה וכל הרכיבים מגיעה למשקל של 3.2 קילוגרמים. אפרופו סוללה מובנית, היא מגיעה בעוצמת 360 ואט לשעה עם אופציה להגדלה ב-180.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן