אפליקציות חינמיות לאימוני בית
כשמדברים על אפליקציות ומערכות לאימוני רכיבה ביתיים באמצעות מכשירים, השם הראשון שעולה לראש הוא זוויפט (Zwift). האפליקציה הוורסטילית שולטת בתחום. עם זאת משתמשים רבים רואים בהיעדר אופציה לשימוש חינמי חיסרון גדול. זוויפט מציעה תקופת ניסיון של 14 ימים, שבסופה צריך לשלם כ-20 דולרים למנוי חודשי. החדשות הטובות הן שכבר קיימות כמה אופציות חינמיות, איכותיות לא פחות מאפליקציות ומערכות של זוויפט.
גם אחרי שחברת וואהו (Wahoo) סגרה את אפליקציית האימון שלה RGT, שהציעה אופציות שימוש חינם, נשארו שתי מערכות איכותיות שאינן מצריכות חיבור למנויים: מיי ווש (MyWhoosh) וטריינינג פיקס (Training Peaks Visual). אלו לא האופציות היחידות בתחום, אבל כלי תקשורת מקצועיים טוענים שאיכות ההפעלה והשימוש שמציעות שתי האפליקציות משתווה למערכות של זוויפט. אלטרנטיבות חינמיות מסוימות מציעות גישה לסרטוני מסלולים [רובי (Rouvy)]. ברוב המקרים, האפליקציות אכן כרוכות בתשלום ומציעות רק כמות מוגבלת של אופציות טכניות לפני שהן מבקשות להתחבר למנוי.
נסקור את אפליקציות הרכיבה הביתיות הטובות ביותר.
מיי ווש היא לא רק חינמית אלא מציעה פרסים כספיים. מפתחי האפליקציה מחזיקים במועדון רכיבה הווירטואלי, "מועדון מרוצי יום ראשון" (Sunday Race Club), בעל תקציב פרסים חודשי בסך 90 אלף דולרים. יתרה מזו, אליפות מיי ווש השנתית שהתקיימה באפריל 2023 התבססה על קופה של מיליון דולרים. ההגדרות של מיי ווש דומות למדי לזוויפט, עם יכולת שליטה במערכת האימון החכמה דרך אפליקציה ייעודית שעובדת על מכשירים סלולריים.
בעבר, מסלולי הרכיבה הווירטואליים של מיי ווש די הושפעו מנופים מדבריים. אופציית הבחירה במסלולי רכיבה באיחוד האמירויות אינה מפתיעה אם מביאים בחשבון שמשרדי המיזם נמצאים במדינה הזאת. בגרסאות חדשות יותר מבחר המסלולים התרחב לאזורים אחרים בעולם. היום אפשר לרכוב, גם אם רק באופן וירטואלי, בבלגיה, בשוויץ ובקליפורניה.
טריינינג פיקס ויז'ואל היא האפליקציה החדשה ביותר בתור הארוך של פיתוחים טכנולוגיים שמאתגרים את העמדה היציבה של זוויפט בשוק האפליקציות לאימוני רכיבה. האפליקציה בנויה על אותה פלטפורמה טכנית כמו זוויפט (פלטפורמת IndieVelo). מבחינת גרפיקה וסגנון משחק, טריינינג פיקס דומה מאוד לזוויפט, אך שמה דגש בנתונים פיזיים מציאותיים.
האפליקציה מאפשרת לשדרג את האימון באמצעות שחזורים של השפעות מזג אוויר (רוחות, גשם) וחוויית רכיבה שמתקרבת לאופניים אמיתיים (בלימה, כניסה לפינות ועוד). האפליקציה מציעה גישה לקבוצות רכיבה מקוונות ולמרוצים וירטואליים. היא מסתנכרנת עם אפליקציית הרכיבה של טריינינג פיקס, לפיכך אפשר לשמור את כל הנתונים במקום אחד, הן מרכיבות וירטואליות והן מרכיבות אמיתיות.
נכון לרגע זה, האפליקציה של טריינינג ויז'ואל זמינה בחינם לכל המשתמשים. החברה כבר הודיעה כי ממרס 2025 המשתמשים יתבקשו לשלם דמי מנוי של 19.95 דולרים לחודש בשביל לקבל גישה לכל האופציות של המערכת.