מגה לוגיסטיקה
חדשות
חדשות מהעולם
לעמוד קודם

נאט"ו תפתח מרכז לוגיסטי בשוודיה

22/10/2025
זמן קריאה: 1 דק'

ממשלת שוודיה הודיעה, כי הציעה לארגון נאט"ו להקים מפקדת לוגיסטיקה משולבת (JLSG HQ) בעיר אנשפינג (Enköping). המהלך האסטרטגי מחזק את מעמדה של שוודיה כחברה חדשה בברית הצפון־אטלנטית, ומבסס את תרומתה להגנת האגף הצפוני של נאט"ו.

לכל אזור פעילות של נאט"ו מוקמת מפקדת לוגיסטיקה ייעודית האחראית לניהול הובלה, תחזוקה ותיאום בין יחידות צבאיות. המפקדה משמשת למעשה כצומת מרכזי לניהול שרשרת האספקה הצבאית, מתדלוק והעברת ציוד ועד תחזוקה שוטפת של כלי רכב וכלי נשק.

בתכנון הצעדים לזמן הקרוב, מדינות סקנדינביה ירוכזו בגזרת הפעילות הצפון־מערבית של נאט"ו, מה שמחייב הקמת מפקדה חדשה באזור. אנשפינג נבחרה בשל מיקומה המרכזי, התשתיות הצבאיות הקיימות בעיר וניסיונה של שוודיה בתחום הלוגיסטיקה הצבאית.

בזמן שגרה צפויים לשרת במפקדה כ־70 אנשי צוות, אך במצב חירום או מלחמה המספר יגדל עד 160. כוח האדם יוצב על ידי נאט"ו, וכל אחת מ־32 המדינות החברות בברית תוכל להציב שם קצינים.

תפקיד המרכז הלוגיסטי

המפקדה הלוגיסטית צפויה לכלול מגוון מרכיבים מרכזיים בהתאם למבנה ולמשימות של קבוצת תמיכה לוגיסטית של הארגון. היא תכלול מרכז פיקוד ובקרה לניהול שוטף של תחבורה צבאית, פריסת כוחות, תיאום בין יחידות ותעדוף משאבים; מיתקני אחסון ולוגיסטיקה למחסני ציוד, תחמושת, דלק, חלקי חילוף ומערכות תמיכה טכנית, מערכות תחזוקה ותיקונים באמצעות סדנאות ומיתקנים לכלי רכב, כלי נשק ומערכות צבאיות נוספות; מרכזי תחבורה ותיאום תובלה לניהול זרימת ציוד וכוחות בין בסיסים ומדינות, כולל רכבות, דרכים ונתיבים אוויריים. במקום יוצבו מרכז מידע וסייבר שיכלול מערכות דיגיטליות לניהול שרשרת אספקה ומעקב בזמן אמת אחר תנועות ציוד ולוגיסטיקה.

המהלך צפוי גם לחזק את שיתוף הפעולה בין שוודיה לשאר מדינות נאט"ו, במיוחד בתחומים לוגיסטיקה, תחזוקה וניהול תובלה צבאית.

שר ההגנה השוודי, פול יונסון (Pal Jonsson), אמר: "נוכחות נאט"ו בשוודיה מחזקת את הביטחון וההרתעה שלנו. המרכז הלוגיסטי יסייע בהגנת האגף הצפוני של נאט"ו."

הכוחות המזוינים של שוודיה קיבלו הוראה להכין את התשתיות הדרושות ולהקים את המפקדה כך שתהיה מבצעית עד סוף שנת 2027. הם יתעדכנו באופן רציף מול משרד ההגנה על התקדמות הפרויקט.

הקמת המפקדה באנשפינג משתלבת במגמה רחבה יותר של הגברת הנוכחות הצבאית של נאט"ו בצפון אירופה בשל המתיחות הגוברת באזור הארקטי ובגבול עם רוסיה. צעד זה נועד לאפשר תגובה מהירה וגמישה יותר לכל תרחיש ביטחוני, ולשפר את כשירות נאט"ו לשיתופי פעולה רב־לאומיים בזירה הצפונית.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן