יום חופש נוסף ביום האזכרה השנתית להורה שאיבד ילד
ועדת העבודה והרווחה החלה לדון בהצעת החוק של ח"כ נאור שירי וח"כים נוספים, המבקשת לאפשר לעובד שאיבד בן משפחה בנסיבות אזרחיות יום חופש מעבודתו ביום האזכרה השנתית. דיון הוועדה נפתח בהקרנה של סרטון חטיפת התצפיתניות ב-7 באוקטובר ובדברי נציגי משפחות חטופים, משפחות נרצחים ומשפחות שכולות (סרטון באלבום).
נוסח הצעת החוק שאושר בקריאה טרומית קובע, כי מעסיק יאפשר לעובד להשתמש ביום חופשה המגיע לו על פי חוק מתוך המכסה השנתית ביום האזכרה. עם זאת יוזם החוק ח"כ שירי הבהיר, כי ברצונו לשנות את הנוסח, כדי שהחוק יוסיף יום חופשי לעובד לצורך זה מעבר למכסתו השנתית הרגילה. לדבריו, "אנחנו מדינה שבה השכול הצבאי זוכה ליחס רב, אבל בעניין השכול האזרחי יש עוד הרבה מה לעשות. משפחות רבות צריכות סיוע, והצעת החוק הזאת היא בעיניי צעד ראשון, מינימלי, המתבסס על הגיון ואנושיות בסיסית."
בנוסח הצעת החוק מוגדר 'בן משפחה' כהורים, בן זוג, ילדים, אחים ואחיות. בדיון הועלתה האפשרות שבשלב הראשון יחול הנוסח על הורים שאיבדו את ילדיהם בלבד. על פי נתוני ארגון "יקיר לי" המייצג את משפחות השכול האזרחי, בכל שנה נפטרים בישראל כ-2,200 ילדים, בני נוער וצעירים ממחלות ואסונות טרגיים.
פיני רבינוביץ', יו"ר העמותה: "בתי הייתה חולה שנתיים וחצי לפני שנפטרה, והיא השאירה לנו צוואה: לדאוג להורים האלה שמלווים ילד שנים, נשארים בלי ימי חופשה ובלי ימי מחלה, ונדרשים לחזור למקום העבודה ביום השמיני לאבל. לא מדובר רק על כסף אלא על אמפתיה למשפחות. אנחנו שקופים, נמצאים במרפסת האחורית של משפחת השכול. לא נוותר עד שיכירו בנו."
לנוכח השינויים בנוסח הצעת החוק ביקשו נציגי משרד האוצר ונציגי המעסיקים לבחון מחדש את המשמעות של השינוי מבחינה תקציבית ומבחינת ההשלכות על שוק העבודה. יו"ר הוועדה ח"כ ישראל אייכלר הנחה את הצדדים לגבש עמדה, לבצע עבודה משותפת ולהגיע לנוסח מוסכם לקראת הדיון הבא בהצעת החוק.