מגה לוגיסטיקה
חדשות
חדשות מקומיות
לעמוד קודם

עיצום כספי על חברת בזק

19/01/2026
זמן קריאה: 0.5 דק'

משרד התקשורת הודיע על הטלת עיצום כספי של כשמונה מיליון שקלים על חברת בזק בשל הפרה מהותית של הוראות החוק ומתווה האסדרה לפריסת רשתות תקשורת מתקדמות תוך פגיעה בתחרות בענף.

העיצום הוטל לאחר שנמצא כי בזק פרסה רשת מתקדמת וסיפקה שירותים באזורים שהוגדרו כ"אזורי תמרוץ" - אזורים שבזק בחרה לא לפרוס בהם ושנועדו לעודד כניסה של שחקנים קטנים לשוק התקשורת. מתווה הסיבים ומכרזי התמרוץ הם הכלים המרכזיים שמשרד התקשורת מפעיל כדי לתקן כשלי שוק ולצמצם פערים דיגיטליים בפריפריה.

המשרד מפרסם את מכרז התמרוץ השלישי, שעתיד להיות גם האחרון.

על פי מתווה האסדרה, נאסר על בזק, כחברה הדומיננטית בשוק, לפעול באזורי התמרוץ למשך 5 שנים ממועד קביעת חובת הפריסה לזוכים במכרזי התמרוץ. הפרת הוראה זו פוגעת בכדאיות הכלכלית של הזוכים במכרזי התמרוץ, מקנה לבזק יתרון תחרותי בלתי הוגן כשחקן ראשון באזורים אלה ומערערת את יכולת החברות הקטנות לעמוד בהתחייבויותיהן. כניסת בזק לאזורי התמרוץ בניגוד לכללי האסדרה משדרת מסר מרתיע לשחקנים קטנים ועלולה לפגוע בתחרות ובמגוון אפשרויות הבחירה של הצרכנים.

מתווה האסדרה נועד לקדם את המעבר מרשתות נחושת לרשתות סיבים אופטיים בכל המדינה, תוך עידוד תחרות והזדמנויות שוות לכל השחקנים בשוק.

החברה נדרשת לשלם את הסכום המלא בתוך 30 ימים.

 

אילוסטרציה

----------

----------

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן