מגה לוגיסטיקה
כתבות
מגה משפט
לעמוד קודם

בקשה לתביעה ייצוגית נגד חברת יו.טי.אס

20/11/2025
זמן קריאה: 2 דק'

עו"ד תומר ברם מרעננה הגיש לבית המשפט המחוזי בחיפה בקשה לאישור תביעה ייצוגית נגד חברת יו.טי.אס - יוניברסל פתרונות תחבורה מלוד, הפועלת תחת המותג הבינלאומי אוויס, חברת השכרה והחכרה של רכב, ליסינג תפעולי ופרטי ומכירת רכב מיד ראשונה.

בבקשה נאמר, כי במסגרת חוזה החכירה נקבעה כמות הקילומטרים השנתית שהלקוח רשאי לנסוע עם הרכב בתקופת החכירה. כן נקבע כי במקרה של חריגה מכמות הנסועה המרבית, הלקוח יחויב בעלות נוספת בגין כל ק"מ חורג כאמור בחוזה החכירה.

עו"ד ברם טוען, כי יו.טי.אס פועלת בניגוד לדין, לחובת תום לב בסיסית, בניגוד לכל הגיון כלכלי ובניגוד לחוזה החכירה, כאשר היא מביאה במניין הקילומטרים שנסע הלקוח בתקופת החכירה גם "ק"מ לא לחיוב", כהגדרת מונח זה. כאשר הרכב המוחכר של הלקוח מתקלקל או מעורב בתאונה ונמסר לחברת יו.טי.אס לשם תיקונו, או כאשר הרכב המוחכר של הלקוח נמסר לחברה לשם ביצוע טיפול שוטף תקופתי, נציגי החברה מסיעים את הרכב למקום התיקון\הטיפול וחזרה אל הלקוח, בהתאם לחוזה החכירה.

נסיעות אלה, מציין עו"ד ברם, מוסיפות לרכב המוחכר של הלקוח קילומטרים שלכאורה נצברו על ידו, ואת אותם קילומטרים היה על החברה להפחית ממניין הקילומטרים שבהם הוא מחויב במקרה של חריגה מהכמות המרבית ולא לחייבו בגינם (עילת החיוב בק"מ לא לחיוב). בעילה זו, נאמר בבקשה, נגרם נזק רק ללקוחות, אשר אלמלא החיוב בק"מ לא לחיוב, לא היו מגיעים לתקרת הנסועה המרבית (כלומר לא היו מחויבים בתשלום בעבור נסועה חורגת).

עוד נטען בבקשה, כי במקרה שבהתאם לחוזה החכירה החברה מוסרת ללקוח רכב חלופי (בדרך כלל במקרה של תקלה ברכב או תאונה), היא מחייבת את הלקוח להשיב את הרכב החלופי עם אותה כמות דלק במכל הדלק כפי שהייתה בעת שהרכב החלופי נמסר לו. לעומת זאת החברה משיבה ללקוח את הרכב המוחכר שלו בלי להקפיד על אותה כמות דלק שהייתה במכל הדלק בעת שהרכב נמסר לה על ידי הלקוח ("עילת השימוש בדלק של הלקוח").

לדברי עו"ד ברם, באשר לשתי העילות האלו, החברה מפרה את הוראות הדין כלפי לקוחותיה שהתקשרו עימה בהסכמי חכירה (ליסינג). זאת על ידי חיובם בעבור ק"מ חורגים ועל ידי כך השבת הרכבים שהיו ברשותה לצורך תיקון או טיפול שוטף, לא עם אותה כמות דלק שהייתה ברכב במועד מסירתו לידיה אלא עם כמות דלק פחותה.

בבקשה נאמר כי בהתאם לאתר האינטרנט של החברה, יש לה יותרמ־2,000 לקוחות עסקיים מהחברות המובילות בשוק ויותר מ־25,000 כלי רכב. זאת נוסף ללקוחות הליסינג הפרטי. המבקש מעריך, כי הנזק המתואר בבקשתו נגרם ל־10% מלקוחות החברה בשנה אחת. לפיכך מדובר בעשרות אלפי מקרים בשבע השנים האחרונות.

 

אילוסטרציה

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן