איך ברקוד משנה את ניהול שרשרת האספקה
ברקוד הוא אחד הפיתוחים הטכנולוגיים החשובים בעולם. לפני כחודש צוין לברקוד "יום הולדת" 50. במשך חמישה עשורים, קוד דיגיטלי פשוט עומד במרכז של תשתיות לוגיסטיות ושרשראות אספקה. ברקודים מספקים ומתרגמים מידע לשותפים בתחום המסחר ומעבירים מידע חשוב וקריטי על המוצר. בזכות הברקודים, שאפשר לסרוק בתוך שניות, משתמשים יכולים לגשת למאגר נתונים שעשוי להיות שימושי מאוד במקרי חירום.
הטכנולוגיה של קודים קריאים מתפתחת ומשתנה. ברקודים סטנדרטיים מתחלפים בקודים QR ובקודים דו-ממדיים (2D). הקודים החדשים חוסכים מקום על אריזות ומספקים יותר מידע על המוצר (לדוגמה, עם QR-קוד סטנדרטי אפשר להיכנס לאתר רשת או לחשבון ברשת חברתית).
הברקוד הראשון הושק ונסרק ב-26 ביוני 1974, לפיכך השנה הטכנולוגיה מציינת כאמור 50 שנים מהיום שבו הופעלה לראשונה. אין ספק כי הברקודים השאירו חותם היסטורי בעולם, אך אנחנו יודעים היטב כי העולם משתנה, בוודאי בכל הנוגע לטכנולוגיות וקדמה. סביבה מודרנית מצריכה נגישות מגוונת למוצרים וזקוקה לאפשרויות שיתוף מידע טובות וזמינות יותר. ברקודים דו-ממדיים נועדו לסגור את הפער.
בהשוואה לברקודים סטנדרטיים שתלויים בפעילות של מערכות חיצוניות, ברקודים חדשים מספקים גישה פשוטה וישירה יותר בין ה"נקודות" במרחב דיגיטלי. באמצעות סטנדרט להצפנת נתונים בקודים ותמונות GS1 Digital Link, עסקים יכולים לחבר בין מוצרים פיזיים לתוכן דיגיטלי. הדבר יוצר ערוץ מידע ותקשורת חדש שמחבר בין בעלי מותגים, רגולטורים, ספקים וצרכנים.
ברקודים דו-ממדיים מאפשרים לעסקים לעבוד באופן אפקטיבי. הם עוזרים לעקוב אחרי כל שלב בשרשרת האספקה של המוצר. מבחינת הצרכנים, קודים מאפשרים גישה למידע על אלרגנים, השפעות בריאותיות אפשריות ועוד.
מעבר לברקודים דו-ממדיים מבטיח לחולל מהפכה טכנולוגית במגוון רחב של עסקים, במגוון תחומים. בין הענפים שעשויים להרוויח יותר מהשאר משילוב קודים ומטכנולוגיות קריאות חדשות: מזון, בריאות וסיטונאות. ענפים ותחומים אלו מתמודדים עם רגולציות חדשות, הפרעות ומכשולים לוגיסטיים וטכנולוגיים, וכן עם הרגלי צריכה משתנים של צרכנים.