מגה לוגיסטיקה
ניוזלטר מגה לוגיסטיקה
מגה לוגיסטיקה 229
לעמוד קודם

מדד ידידותיות הבנקים לעסקים קטנים ובינוניים 2023

12/05/2024
זמן קריאה: 5 דק'

מדד ידידותיות הבנקים לעסקים קטנים ובינוניים, המתפרסם מאז מאי 2018 על ידי הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה, נועד לעודד את המודעות והתחרותיות בתחום האשראי לעסקים. המדד מסתמך על הנתונים הפיננסים שמפרסמים הבנקים, על בדיקת מידת הנגישות של שירותים של הבנקים לעסקים ועל סקר משוב שערכה הסוכנות בקרב יועצים פיננסיים שמסייעים לעסקים לקבל שירותים מהבנקים.

מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה, אמנון מרחב: "המדדים הגבוהים בשירות ובייעוץ לעסקים, חשובים ומוכחים, כי הבנקים אכן רואים בעסקים הקטנים והבינוניים לקוחות חשובים. עם זאת כל הבנקים ירדו בשקלול המדדים, לצד הירידה במתן אשראי לעסקים ועלייה ברווחיות לבנקים, והדבר צריך להדליק לנו נורה אדומה ולחייב חשיבה משותפת על התמודדות עם נתונים אלו. דווקא בעת הזו המערכת בנקאית חייבת לגלות יותר קשב ללקוחותיה - העסקים הקטנים והבינוניים, לתת מקום להתאוששות, לחיזוק ולצמיחת העסקים, גם על חשבון רווחיות הבנקים. הנתונים גם מראים, שוב, כי יש להגביר את התחרות בתחום האשראי ולהוציאה לגופים חוץ בנקאיים כדי להקל את מצוקת האשראי במיוחד לסקטור זה."

מדד לשנת 2023 לעומת המדד למחצית שנת 2022
דירוג בנק ציון המדד* מדד קודם דירוג קודם
1 מרכנתיל 94.0 97.0 1
2 מזרחי טפחות 82.4 91.4 2
3 לאומי 76.6 76.4 4
4 פועלים 70.5 74.0 6
5 דיסקונט 69.2 77.5 3
6 בינלאומי 64.9 75.8 5

הפרמטרים שמרכיבים את המדד:

1. היקף האשראי של הבנק לעסקים קטנים ובינוניים מסך האשראי העסקי.

2. יחס הריבית לסיכון של האשראי שעסקים קטנים ובינוניים מקבלים מהבנק.

3. שיעור הרווחיות של הבנק מהכנסות שאינן ריבית (עמלות).

4. סקר משוב יועצים פיננסיים על הבנקים - הציון ברכיב זה מתבסס על הציון במדד הקודם.

5. בדיקת נגישות של שירותי הבנק לעסקים קטנים ובינוניים - הציון ברכיב זה מתבסס על הציון במדד הקודם.

הנתונים על נתוני האשראי לקוחים מדוחות הבנקים ומגזר העסקים הקטנים, כולל עסקים עם מחזור של עד 50 מיליון ₪.

ממצאים עיקריים (שינוי בסוף שנת 2023 לעומת סוף שנת 2022):

* היקף האשראי לעסקים קטנים ובינוניים (מחזור שנתי של עד 50 מיליון ₪) בששת הבנקים הגדולים ירד בשנת 2023 בסכום של שישה מיליארד ש"ח והגיע ל-218 מיליארד ₪ בסוף שנת 2023 לעומת 224 מיליארד ₪ בסוף שנת 2022.

* חלקם של העסקים הקטנים בשיעור האשראי לעסקים קטנים ובינוניים (מחזור שנתי של עד 50 מיליון ₪) ירד ב-3.2 נקודות אחוז והגיע ל-29.3% בסוף שנת 2023 לעומת 32.4% בסוף שנת 2022 ו-35.5% בסוף שנת 2021, ובסה"כ ירידה של 5 נקודות האחוז בשנתיים האחרונות. מסוף שנת 2019 ניכרת מגמה של ירידה בחלקם של העסקים הקטנים באשראי העסקי בבנקים. אז היה שיעור האשראי לעסקים קטנים ובינוניים 37%.

* עלייה של 39% בשיעור ההכנסות מריבית יחסית ליתרת אשראי ממוצעת, לשיעור של 6.6% לעומת 4.7% בשנת 2022 ו-3.66% בשנת 2021, בעקבות המשך העלאת הריבית על ידי בנק ישראל בשנת 2023. בשנת 2023 עלתה ריבית בנק ישראל עד לשיעור של 4.75, מריבית של 3.25 בסוף שנת 2022 (בתחילת שנת 2024 ירדה מעט הריבית, לשיעור של 4.5).

* הבנק הבינלאומי רשם את שיעור העלייה הגבוה ביותר בהכנסות מריבית יחסית לאשראי, בשיעור של 51%. בנק מרכנתיל רשם את העלייה הקטנה ביותר, בשיעור של 20%, ואחריו בנק לאומי עם עלייה בשיעור של 35%.

בסקר עסקים שבו השתתפו כ-900 עסקים, בנק מרכנתיל קיבל את הציון הגבוה ביותר. הסקר בחן חמישה תחומים: קבלת הלוואה או מסגרת אשראי, קשב של הבנק לצרכי העסק, שביעות רצון מהאפליקציה או מהאתר של הבנק וזמינות הבנק לעסק. בעקבות המלחמה נוספה השאלה: עד כמה הבנק בא לקראת העסק וסייע לו להתמודד עם המצב בעקבות המלחמה.

במשוב יועצים פיננסיים המלווים עסקים בקבלת אשראי, בנק לאומי קיבל את הציון הגבוה ביותר.

יוסי עדס, מנהל תחום מימון בסוכנות לעסקים קטנים: "למגזר העסקים הקטנים והבינוניים היקף גדול. הוא חשוב למשק וחלק מהדינמיות שמאפשרת צמיחה כלכלית. בתקופות קשות האתגרים של העסקים הקטנים והבינוניים גדולים יותר, ואנו רואים זאת גם בנתוני המדד, שבו תנאי המימון של העסקים הקטנים והבינוניים נהיים מאתגרים יותר: חלקם באשראי העסקי במשק יורד לטובת העסקים הגדולים, הריביות עולות מעבר לעליית הריבית במשק ובשיעור גדול יותר מהעלייה לעסקים גדולים, והעלויות שלהם עולות. אחד הפתרונות הוא כמובן גוון האשראי. פרסום המדד הוא חלק מהמעקב שלנו. חשיבותו בשקיפות ובהעלאת המודעות לקידום התחרות הן מצד הבנקאים הן מצד העסקים שחייבים לבדוק היכן יקבלו תנאים טובים יותר."

היקף האשראי לעסקים קטנים: בכל הבנקים, ללא יוצאים מן הכלל, נרשמה ירידה בשיעור האשראי לעסקים קטנים ובינוניים בשנת 2023, בהמשך לירידה בשנת 2022. הבנק הבינלאומי רשם את הירידה הגבוהה ביותר, בשיעור של 18% לעומת שנת 2022, לאחר שגם בשנה קודמת רשם את הירידה הגבוהה ביותר. בבנק הפועלים שיעור האשראי לעסקים קטנים ובינוניים מסך האשראי הוא הנמוך ביותר - 25% בלבד מסך האשראי העסקי. בסוף שנת 2019 הוא היה 36%.

 

 

הסיכון בתיק האשראי - פער הריבית ביחס לסיכון האשראי: הכנסות מריבית יחסית ליתרת אשראי עלו מאוד בשנת 2023, כחלק מהעלאת הריבית על ידי בנק ישראל. שיעור ההכנסות מריבית הגבוה ביותר הוא בבנק מזרחי - 7.7%, והנמוך ביותר בבנקים מרכנתיל ובינלאומי - 5.9%.

 

 

בשנת 2023 עלתה הריבית של בנק ישראל עד לשיעור של 4.75%, מ-3.25% בסוף שנת 2022 - עלייה של 27%. הכנסות מריבית יחסית לאשראי עלו בממוצע בשיעור של 39%. בבנק הבינלאומי הכנסות מריבית עלו בשיעור הגבוה ביותר - 51%, ובבנק מרכנתיל - בשיעור הנמוך ביותר - 20%. האשראי יחסית לסיכון במערכת הבנקאית עלה בשנה האחרונה בשל עלייה ממשית בהכנסות מריבית (עקב עליית הריבית במשק). בבנקים מרכנתיל, לאומי ופועלים, ניכרת ירידה בשיעור הריבית יחסית לסיכון עקב עלייה גדולה יותר בסיכון האשראי יחסית לעלייה בריבית. סך הריבית יחסית לסיכון בבנק מרכנתיל נמוך בהרבה מהבנקים האחרים הן בשל שיעור ריבית נמוך הן בשל העלייה בסיכון.

 

 

יחס העלויות הנלוות לאשראי של העסקים קטנים: רכיב זה בודק את סך ההכנסות שאינן מריבית יחסית לסך הנכסים (אשראי ופיקדונות) ונועד לבחון את העלויות הנוספות שגובים הבנקים יחסית להיקף הפעילות. במרבית הבנקים חלה עלייה בנטל התפעולי. בבנקים הפועלים ומרכנתיל ניכרת עלייה גדולה יותר. בנק לאומי רשם את שיעור הנטל התפעולי הנמוך ביותר.

 

 

סקר עסקים: בסקר עסקים שבוצע בקרב כ-900 עסקים, נבחנו הנושאים האלה:

* האם העסק קיבל את ההלוואה או מסגרת האשראי שביקש (בשתי שאלות נפרדות)? לצורך הציון הובאו בחשבון שיעור העסקים שענו שקיבלו את ההלוואה או מסגרת האשראי, רובה או כולה.

* באיזו מידה הבנק היה קשוב לצרכי העסק? (דירוג 10-1.)

* שביעות רצון משימוש באפליקציה או באתר הבנק (דירוג 10-1.)

* באיזו מידה הבנק היה זמין לעסק? (דירוג 10-1.)

* עד כמה הבנק בא לקראת העסק בעקבות המלחמה? (דירוג 10-1.)

הציונים לתשובות שוקללו באופן שווה לדירוג כללי של סקר העסקים.

 

 

משוב יועצים פיננסיים: הסוכנות ביצעה משוב בקרב יועצים פיננסיים העובדים עם עסקים קטנים ובינוניים. הסקר בדק 11 תחומים.

תחום הבנק שקיבל את הדירוג הגבוה ביותר
תעריפי ריבית פועלים
תעריפי עמלות דיסקונט
רמת הטיפול הכולל לאומי
רמת הקשב לבקשות לאומי
רמת המקצועיות לאומי
נוחות השימוש במערכות מחשוב ובאפליקציה של הבנק ופתרון בעיות טכניות לאומי
הליכים פרוצדורליים (ביורוקרטיה) לאומי
נגישות לפקידים בעלי סמכות (טלפונים אישיים, כתובות דוא"ל) לאומי
זמינות של כוח אדם, המתנה בתורים לאומי
מהירות המענה לפניות ולמסמכים המוגשים לאומי
המידה שבה הבנק בא לקראת העסק בעקבות המלחמה לאומי

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן