מגה לוגיסטיקה
ניוזלטר מגה לוגיסטיקה
מגה לוגיסטיקה 230
לעמוד קודם

בקרת טמפרטורות

21/05/2024
זמן קריאה: 1.5 דק'

אחד הגורמים החשובים ביותר באחסון נכון הוא בקרת טמפרטורות. למשל, שוקולד במצב נוזל אמור להישמר בטמפרטורה של 60 מעלות. מצד שני, חיסוני קורונה נשמרים בטמפרטורה של 70- מעלות כדי לשמור על התכונות הפיזיות והרפואיות שלהם. בקרת טמפרטורות מבטיחה כי מוצרים וחומרים נשארים בתוך טווח חום או קור הדרושים לאחסון ולהובלה נכונים לאורך כל שרשרת האספקה.

גורמים רבים משפיעים על המצב הפיזי של חומרים ומוצרים שמועברים ממקום למקום. זה מתחיל בשיטה שבה הם מועברים - באוויר, בים או ביבשה. כך או כך, שימור טמפרטורות ותנאי אחסון מתאימים חשובים מאוד.

מלבד תחום התרופות, הענף הכי חשוב מבחינת בקרת טמפרטורות בהובלה הוא חומרי גלם ומוצרים מוכנים. תרופות ומוצרים רפואיים חייבים להיות מובלים בטמפרטורות שבין 2 ל-8 מעלות צלזיוס. יש גם מקרים יוצאי דופן, כגון חיסוני הקורונה שהוזכרו לעיל. איברים המיועדים להשתלה מובלים בטמפרטורה קבועה של ארבע מעלות. אסור בתכלית האיסור להוביל איברים בתנאים של קור עז מדי ומתחת לאפס מעלות.

לוגיסטיקה של מוצרי מזון התלויה בבקרת טמפרטורות מצריכה הגדרות שבין 20+ ל-20- מעלות צלזיוס, בהתאם לסוג המוצר. הטמפרטורה הרלוונטית לכל מוצר מוגדרת על ידי היצרן או חוקים מקומיים שקובעים הגופים הרלוונטיים (משרד הבריאות, סוכנות לבטיחות מזון וכדומה).

טמפרטורות ההובלה של מוצרים "מוגמרים" (כלומר קפואים או מוכנים מראש) נקבעות על ידי היצרן. בדרך כלל אפשר לראות את המספרים הרלוונטיים על האריזות. מצד שני, טמפרטורות להובלת מזון נא שאינו מעובד מוגדרות על ידי גורמים מדיניים. מוצרי חלב טריים למשל מצריכים טמפרטורה פנימית של 6 מעלות. להובלה נכונה של דגים קפואים, תא הקירור של רכב ההובלה צריך להיות מוגדר מתחת ל-18 מעלות צלזיוס.

רכבי הובלות המיועדים לתנאי טמפרטורות אחרים מצוידים בדרך כלל במערכות ובכלים רלוונטיים שמספקים יכולות חימום וקירור. זאת הדרך היחידה להבטיח כי מוצרי המזון יוכלו להגיע ליעדם במצב אופטימלי בכל תקופה בשנה.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן