שינויים בשוק מנופי המכולות
שוק מנופי המכולות עובר שינויים של ממש עקב חששות אסטרטגיים לאומיים. מדינות כגון קוריאה וארצות הברית עושות מהלכים לחיזוק הייצור המקומי. בקוריאה, היוזמה הלאומית להחיות את ייצור העגורן המקומי זכתה להצלחה, במיוחד במסוף המכולות דונגוון בנמל החדש של בוסאן. השימוש במנופים מתוצרת מקומית, בכלל זה STS, ASCs ו-AGVs, הניב יתרונות כלכליים בעלי משמעות.
האסטרטגיה של קוריאה כללה מינוף היכולות של קונגלומרטים תעשייתיים כגון יונדאי, דוסן ו-HJ Shipbuilding and Construction. גישה זו מיקמה את קוריאה כמובילה בטכנולוגיית נמלים חכמים וייצור מקומי של ציוד לטיפול במטען.
בארצות הברית, ממשל ביידן נקט צעדים להפחתת התלות במנופים שיוצרו בסין. הדבר כולל מכס של 25% על מנופי STS מסין ותמיכה בייצור המקומי באמצעות שותפויות עם חברות כגון Mitsui E&S והחברה הבת שלה בארה"ב, PACECO Corp. הפרטים על תוכניות אלה מוגבלים, אבל הדחיפה של הממשל ברורה.
בארה"ב כבר יש יצרן עגורני חצר ביתי ב-Mi-Jack הידוע ב-RTG הבין-מודלי שלו. Mi-Jack הרחיבה לאחרונה את ההיצע שלה עם RTG בגודל סטנדרטי ליישומי נמל והבטיחה חוזים מרובים עם נמלי ארה"ב. אהרון ניוטון, סגן נשיא בכיר למכירות ב-Mi-Jack, הדגיש את המחויבות של החברה לייצור מנופי RTG חשמליים לחלוטין עם שירות וחלקים המבוססים בארה"ב.
כדי לתמוך ביוזמות אלו, ממשלת ארה"ב הכריזה על מענקים של יותר מ-20 מיליארד דולר בחמש השנים הבאות באמצעות "אג'נדת ההשקעה באמריקה". מימון נוסף נגיש במסגרת "חוק בניית אמריקה, קנה אמריקה" ומענקים אחרים ברמת המדינה. אמצעים אלה אמורים לספק לנמלי ארה"ב חלופות איכותיות ואמינות לעגורנים סינים, ולהבטיח כי הייצור המקומי יוכל להתחרות במחיר ובאיכות.
הן קוריאה והן ארה"ב רואות במנופי מכולות חשיבות מכרעת למאמצים הלאומיים לתמוך ביכולת הייצור המקומית ולבנות אותה מחדש. זה מגיע לתעשיות קרובות כגון בניית ספינות. בקוריאה הובילה האסטרטגיה הזו לרווחים כלכליים ממשיים ומייצבה את המדינה כמובילה בטכנולוגיית נמלים חכמים. בארה"ב, ההתמקדות ב-landing שואפת לשפר את החוסן הכלכלי ולהפחית את התלות בספקים זרים.
אהרון ניוטון מ-Mi-Jack ציין את מאמצי החברה להגדיל את הקיבולת ולהתחרות בקנה מידה גדול יותר. עם זאת, תידרש השקעה ממשית כדי לענות על הביקוש הגובר למנופי נמל מקומיים. האסטרטגיה של החברה כוללת התאמה של כושר הייצור שלה להזמנות והגדלת הפעילות לפי הצורך.
שוק מנופי המכולות משקף מגמות רחבות יותר בסחר העולמי ובביטחון הלאומי. מדינות כגון קוריאה וארה"ב נותנות עדיפות לייצור המקומי כדי לשפר את החוסן הכלכלי ולהפחית את התלות בספקים זרים. מאמצים אלה מעצבים מחדש את השוק, מניעים חדשנות ומבטיחים שתעשיות מקומיות יישארו תחרותיות מול אתגרים גלובליים.