השפעה של קריסת המחשבים על שרשרת האספקה
פעולות ותהליכים לוגיסטיים בכל העולם נפגעו מאוד מקריסת מערכת ההפעלה חלונות (Windows) בכל העולם. התקלה נגרמה מטעות טכנית בעדכון חומרה מחברה לאבטחת סייבר, קראוד סטרייק (CrowdStrike).
מערכת חלונות, שעליה מבוססים מיליוני מחשבים בכל העולם, קרסה ב-18 ביולי בסביבות השעה 18:00 לפי שעון החוף המזרחי בארה"ב (East Coast Time), שעה אחת בלילה של היום למחרת בישראל. הקריסה השפיעה על בנקים, שירותים רפואיים, משדרי טלוויזיה ומגוון תחומים אחרים.
הענף שחווה פגיעה קשה במיוחד הוא ענף התעופה. עשרות טיסות פנימיות ובינלאומיות קורקעו ונדחו. ערוץ החדשות CNBC פרסם, כי תעופת משא ולוגיסטיקה אווירית נפגעו יותר מכל, לפיכך חזרה לשגרה ושחזור מסלולי תעופה עשויים להימשך ימים ואפילו שבועות.
בכל זאת, חברות לוגיסטיות גדולות כבר הכריזו על חזרה לשגרה, UPS לדוגמה. מייקרוסופט (Microsoft) מעריכה, כי יש 1.6 מיליארד מחשבים בעולם שעובדים על מערכת חלונות. אם הנתונים נכונים, זה נוגע ל-72% מכל המחשבים הפרטיים והעסקיים בכל העולם.
כמה מהחברות הלוגיסטיות הגדולות בעולם שמפעילות שרשראות אספקה בעלות משמעות כגון חברת China Merchants Port Holdings Company הסינית או רשות הנמלים הסינגפורית, סירבו לשתף עם התקשורת מידע על פגיעות, עיכובים והפסדים. נמלים גדולים בארצות הברית (לוס אנג'לס ויוסטון) לא נפגעו במידה רבה, כך לפי מה שנמסר לתקשורת על פי גורמים רלוונטיים. הפעילות הלוגיסטית של נמלים ומחסנים גדולים באירופה, בעיקר בהולנד (נמל רוטרדם ונמל התעופה אמסטרדם), נפגעה מאוד. טרמינלים לוגיסטיים שלמים של נמל רוטרדם הפסיקו לעבוד כמה שעות, ובשדה התעופה הסמוך סכיפהול (Schiphol), אחד העמוסים באירופה ובעולם כולו, כמעט כל הטיסות התבטלו או נדחו.