מגה לוגיסטיקה
ניוזלטר מגה לוגיסטיקה
מגה לוגיסטיקה 238
לעמוד קודם

האם ChatGPT יודע לקודד?

09/09/2024
זמן קריאה: 1 דק'

מתכנתים מכל העולם הקדישו עשורים לכתיבת קודים ולפיתוח תוכנות למודלים של בינה מלאכותית. עם הגעת צ'ט GPT נראה שהמעגל נסגר, והמערכת החדשה משמשת גם לתכנות וקידוד. כאן עולה השאלה: האם מערכת ממוחשבת יכולה להיות טובה יותר מבן אדם? האם צ'ט GPT יודע לקודד ברמה טובה?

מחקר שפורסם באחד הגיליונות של המגזין הטכנולוגי IEEE בדק את התקינות והשימושיות של קודים שכתב המוח המלאכותי. התוצאות מראות, כי צ'ט GPT אכן מציע קודים מוצלחים מבחינה פונקציונלית. עם זאת התוצאה תלויה בהגדרת המשימה, במורכבות שלה, בשפת הקידוד שנבחרה ובמספר גורמים אחרים.

במקרים מסוימים צ'ט GPT יכול לקודד טוב יותר מאנשים. אבל המחקר חושף כמה סוגיות מדאיגות שקשורות בעיקר לבטיחות של קודים "מלאכותיים". יוטיאן טנג (Yutian Tang), מרצה באוניברסיטת גלזגו (University of Glasgow) ואחד המשתתפים הבולטים של המחקר טוען, כי לכתיבת קוד באמצעות AI יש כמה יתרונות ברורים מבחינת יעילות, פרודוקטיביות ואוטומציה של פיתוח חומרה, אבל חשוב מאוד להבדיל בין החוזקות למגבלות של המודלים המלאכותיים ולהבינם.

כידוע, מאגר הנתונים של צ'ט GPT מעודכן עד שנת 2021. אם נותנים לו לטפל במשימת קוד שנמצאת בארכיונים ובמאגרי קידוד של אתר ליטקוד (LeetCode), נראה כי המערכת תתמודד בהצלחה רבה יותר עם משימות שמבוססות על נתונים עד שנת 2021. ברגע שהמערכת מקבלת בקשה לקודד משהו מנתונים חדשים יותר, שעדיין לא נכללים במאגר המידע שלה, אחוז ההצלחה בתוצאה הסופית יורד בהרבה.

צ'ט GPT היא תוכנת מחשב. אין לה חשיבה קריטית של בן אנוש. המערכת יכולה לעבוד רק עם בעיות ומשימות שהיא כבר "פגשה" בעבר. למרות שלפלטפורמת AI החדשה יש יתרונות והזדמנויות רבים, היא עדיין תלויה מאוד בהגדרות ובהגבלות הטכניות שלה.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן